icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Försöker hitta balansen när det gäller sömnen, kosten och träningen.
6 januari 2017 08:27
8

Nu igen

Precis innan jag somnade igår kom jag på att jag måste stänga av väckningen på mobilen. Även om det är helg idag fattar ju inte mobilen det. Sagt och gjort, larmet stängdes av. Vad händer? Kl 05.50 går larmet igång, suck. Jag har två tider på mobilen som jag kan välja mellan en kl 06:20 och en kl 05:50. Den tidigare har jag när jag ska upp och träna innan jobbet börjar. Jag måste ha lyckats slå på den tidigare igår kväll när jag var sömndrucken. Ja ja, bara att kliva upp för vid den tiden lyckas jag inte somna om. Så nu kan jag sitta här och se dagen gry. Tittar jag ut genom fönstret ser det ju riktigt fint ut. Men eftersom min ena katt vägrar att gå ut och föredrar kattlådan misstänker jag att det är riktigt kallt. Väderstationen visar -19,6C, jag förstår kissen. Det blir nog till att elda i kaminen idag. Men vi behöver även åka iväg och handla på IKEA idag. Här ska inredas städskåp.

Bra att jag håller mig aktiv även på min lediga dag för då ska jag nog bättre lyckas att inte börja med något småätande, vilket är mitt mål för denna helg. Jag har lyckats gå ner 1,7kg sedan i måndags och det ska jag inte sabba nu under ledigheten.

Ta det lugnt nu i kylan...

Gillar

Kommentarer

 • 6 jan 2017 08:45
  gittan52

  Jag hade en jobbarkompis för länge sedan som tyckte det var så lyxigt när väckarklockan (mobiler fanns inte då) ringde på hennes ledig dag. För då kunde hon stänga av den och somna om smiley

  Men då var vi runt 25 år, nu "på gamla dar" är det rätt svårt att somna om tycker jag.

  Lycka till med att hålla vikten i helgen!

 • 6 jan 2017 09:03
  FrkM

  Uj, jag hade nog bara vänt mig om och sovit vidare vid den tiden :)

  Grattis till bra viktminskning. Har den i minnet så går helgen bra!

  FrkM
  http://padetrettio.blogg.se

 • 6 jan 2017 09:24

  gittan52 och FrkM, det var väl lättare när man var yngre att somna om. Jag kanske hade ansträngt mig mer om jag inte hade sovit tillräckligt men jag somnade relativt tidigt igår så kroppen tyckte nog ändå att det var tillräckligt med sömn...men visst hade det varit skönt att sova lite tillsad.

 • 6 jan 2017 09:26
  marre64

  Jag skulle inte heller lyckats somna om, tyvärr. Därför ställer jag larmet varje kväll för att inget larm skall ringa av misstag 👍🏼

  Vilken bra start du fått, det hjälper dig säkert med motivationen att inte äta massa onyttigt i helgen.

 • 6 jan 2017 09:57
  Bella50

  Grattis till toppenbra minus 👍

 • 6 jan 2017 09:58
  BirtheX

  Somna om? Ha ha... ett minne blott! 😊

 • 6 jan 2017 10:26
  FrkM

  Åh, vad jag önskar vara en morgonpigg lärka. Har nog ärvt min förmoga med morgontrötthet och kunna somna om av min mamma. Den verkar varken hon eller jag bli av med. 

  Sen att jag har sömnsvårigheter mellan varven för övrigt är en annan sak men morgnar... mmm så skönt att sova :)

  FrkM
  http://padetrettio.blogg.se

 • 6 jan 2017 15:12
  paloma

  Jag vaknar av mannes mobil vid kvart i 6 varje morgon, men sätter jag på TV:n så somnar jag om till mumlandet. På helgerna ringer ingen klocka men jag vaknar vid samma tid ändå.

  Jag vaknar oftast när det ljusnar, och det gör jag även på sommaren. Jag är både morgon och kvällsmänniska, och har väl inte så stort sömnbehov.

Logga in för att skriva en kommentar.