icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Försöker hitta balansen när det gäller sömnen, kosten och träningen.
24 februari 2018 09:29
6

Någon väljer att ta det piano

Äntligen lördag och då hade jag hoppats på att få sova ut ordentligt. Under arbetsveckorna blir det lite svårt att somna om de gånger jag blir väckt för tidigt. Och de som stör min sömn är katterna, speciellt en.

Först en liten bakgrund, vi har egentligen två katter, Shiraz och Pinotazz (maken jobbar med vin wink). Shiraz är nu 10 år gammal och av rasen Maine coon. Hon är en bestämds dam som väljer själv vem hon vill vara med. Just nu har hon valt äldsta sonen. Hon har aldrig varit den som stör mig i sömnen. Däremot bråkar hon numera med sonen när hon vill bli utsläppt från hans rum, han stänger alltid dörren när han ska sova. Pinotazz är vår stora jägare. Med honom vet man aldrig vad han tar med genom kattluckan. Det har hänt ett antal gånger att jag har vaknat med en levande mus i sängen, man måste ju visa hur duktig man är. 

Sedan några år tillbaka så har grannens katt Harry adopterat oss. När kattluckan styrdes av mikrochippet blev jag väckt flera gånger för att han ville komma in och ut. Nu har vi kopplat bort den funktionen och nu är Harry nöjd, det vill säga så länge det finns mat i skålen. Harry går fortfarande hem till sina riktiga ägare någon gång om dagen. Han brukar hänga med "sin" flock av 5 collies när de går på sin promenad. När rundan är över går han hem till oss. Harry vill nog på sin ålders höst slippa alla dessa hundar, speciellt när de dessutom föder upp valpar.
Sedan i somras har vi fått ytterligare en grannkatt som har adopterat oss, Sigge (fast han kallas ibland för Gollum). Vi tror att det är en devon rex eller en korsning av sådan. Jag har faktiskt aldrig frågat grannen. Sigge verkar inte alls vilja gå "hem" längre. Där hemma finns det numera en ettrig Saga, vet inte vad det är för en ras, men Saga jagar alltid Sigge så snart han visar sig därhemma. 

Sigge har inte förstått det där med att jag vill sova på morgonen. När han tycker det är dags att få skålen fylld så har han sina egna knep, ett är att börja spela piano. Det finns ett pianolock men alla i familjen har inte förstått att fälla ner det. Finns inte pianot så finns det alltid möjligheten att gå runt och gnälla och klättra på saker. Den katten är mycket mindre än de övriga och en riktig klätterkonstnär. 

Jag såg ett TV-program igår där de sade att katter har lärt sig att spinna i samma frekvens som männsikobarn. Enligt programmet var det för att de på så sätt lyckades få männsikor att göra som de vill. Och det stämmer rätt bra, vi människor är till för att tjäna katterna, tro inget annat smiley
 

 

Gillar

Kommentarer

 • 24 feb 2018 09:36
  aregnisw

  laugh Nej du tro inget annat... har haft en liten kattunge ett tag och då fick man aldrig sova. Hon var överallt...

 • 24 feb 2018 12:27

  Ha ha ha vilket underbart hem du har! Ni måste vara riktiga djurmänniskor eftersom ni blir adopterade hela tiden. Men en katt som spelar piano! Vilka underbart härliga bilder jag får i mitt huvud nu Ha ha ha ha laughTack för att du förgyller min dag heart

 • 24 feb 2018 13:07

  aregnisw, man tycker ju att de ska lugna ner sig efter kattungetiden 😉

  Kicki47, inte bara vi människor som verkar vara djurvän, våra egna katter verkar också acceptera till en viss del att andra flyttar in. Ett år flyttade en hemlös katt in till oss. Han hade knappt några öron kvar, var helt stel på en tass. När jag tog honom till veterinären så fick jag ta om blodproven. De trodde inte en katt kunde leva med de blodvärdena. Den katten dog i min famn dagarna innan jul. Han hade letat upp någon han kunde få leva sina sista månader hos. 

  Nedan en bild på de fyras gäng.

  1ae1baac-8063-4dbf-9108-5729c9e16234.jpeg

 • 24 feb 2018 13:25

  LissaLo, vad bra att ni kunde hitta den lösningen till er Figge. Vår Pinptazz kommer ursprungligen från Norrköping. De var fler i samma kull.

 • 24 feb 2018 13:48
  liliten

  Åh vad härligt att läsa om dina katter, och att de väljer att vara med er! Jag har en liten Funny Fannie, som snart är 2 år. Hon är fruktansvärt skygg, har varit det sen hon kom till mej. Något måste ha hänt henne. Det gör mej så ont om någon har varit elak! Nu som först kommer hon och vill kela, men bara med mej!heart

 • 24 feb 2018 17:23

  LissaLo, jag den var mycket lik.  Min är en korsning av Maine coon och Norsk skogkatt.

Logga in för att skriva en kommentar.