icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Försöker hitta balansen när det gäller sömnen, kosten och träningen.
15 december 2012 07:58
2

Morgonstund har guld i mund?

Förstår inte varför jag ska vakna kl 5 en lördagsmorgon. Men eftersom jag inte lyckas somna om så är det bara att kliva upp och göra det bästa av morgonen. En fördel är att det är tyst i huset och jag får lite egen tid att sitta och fundera. Jag kan ju också läsa andras bloggar för att se vad andra har på hjärtat. Just nu är det mycket med känslor inför julen. Själv har jag alltid haft lite svårt med julen sedan barnsben. Jag vet inte varför, jo det gör jag nog ändå,jag har svårt att känna "julstämningen". När jag var barn hade vi aldrig några riktiga jultraditioner. Troligen för att min mor kom från ett land med helt andra traditioner och att min far hellre körde alternativa jular enligt socialistisk anda. Julklappar hade vi men det var så mycket fokus enbart på dem och jag kände ofta besvikelse, troligen för att det inte kändes som om det var någon tanke bakom gåvorna de skulle bara köpas. Tyvärr är det kanske så för många idag, att vi bara tänker på vad vi ska köpa till julklapp, att bara fokusera på det materiella. När jag frågar mina barn om vad de gillar med julen så brukar de ta upp de gånger då vi har haft huset fullt med släktingar, att få träffa kusinerna. Nu har kusinerna blivit vuxna och en del av den äldre generationen gått bort. Nu blir det till att skapa nya traditioner. Mitt mål i år är att inte stressa inför julen den får bli som den blir. Det behöver inte vara städat eller pyntat. Alla sorters mat behöver inte finnas på julbordet. Det viktiga är ju trots allt att jag får umgås med familjen. Ha en trevlig helg.

Kommentarer

  • 16 dec 2012 07:17
    aregnisw
    Du har så rätt i allt du säger det har blivit så mycket materiellt med Julen det ska handlas hit och dit, städas och pyntas. Min jul blir aldrig som den en gång varit och ibland är jag bara glad för det. Vi brukar tycka att det viktigaste är att man umgås inte har en massor med julklappar för man kan handla lite efter Jul istället när rean börjar. Så blir det för oss den här Julen min ena dotter m familj åker till hans mamma o pappa och firar där nere och själv är jag bjuden till min svåger o svägerska tillsammans med min andra dotter m familj så sedan när de andra kommer hem ska vi ha en liten lilljul i efterhand i all enkelhet men då enbart för att träffas alla. Vi tycker alla att det går lite för långt med allt och tycker nog att det bästa är när man helt enkelt kan ta det lite lugnt med både mat och julklappar bara träffas och ha kul o trevligt ihop det ger tio gånger mera. och härligt att alla de andra tycker likadant. Jag har heller aldrig varit något för jul gillar den egentligen inte alls. Så jag längtar bara efter våren nu hahahaha, jag kanske är lite knäpp men sån är jag. Kram på dig och ha en fin tredje advent!!
  • 16 dec 2012 08:29
    Man kanske skulle göra som spanjorerna. De ger varandra presenter den 6 januari. Det var ju då som de tre vise männen kom med gåvor. Då skulle man ju kunna fynda på mellandagsrean. Fördelen med julen är att då vet jag att dygnet blir ljusare igen. Jag längtar också efter våren även om jag tycker det är trevligt att åka skidor ibland. Kram på dig också.

Logga in för att skriva en kommentar.