icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Försöker hitta balansen när det gäller sömnen, kosten och träningen.
20 februari 2018 07:18
3

Min kefirtillverkning..

..verkar inte ha gått som den ska. Jag köpte kefirgryn på nätet men börjar fundera på om den var som den ska. Jag hittade en video från dem jag köpte ifrån och såg nu att så såg inte mina gryn ut, mina var som små kristaller. Jag har följt anvisningarna för hur man skulle väcka dem men undrar om det inte bara är sur mjölk jag har fått. Det borde synas kefirgryn när jag filtrerar och inte bara en sörja, Nu har jag ändå hittat en som bor nära mitt jobb som jag ska få nya kefirgryn från på fredag så det blir att försöka igen..

Eftersom jag tänkte att jag hade egen produkt snart så har jag inte köpt hem något från butiken. Det har inneburit att jag inte har tagit min kefir/potatismjöl några dagar, och som ett brev på posten kom sötsuget tillbaka. 

 

Gillar

Kommentarer

 • 20 feb 2018 08:15

  Hmm hjälper Kefir dig mot att få sötsug... intressant. Jag har alltid kört med att skippa kolhydrater så mycket som möjligt. Sen vet jag att kombinationen tomatkross och grädde ger mig sockersug så jag undviker att ha grädde i köttförssåsen t.ex. Men hur funkar Kefir menar du?

 • 20 feb 2018 08:20
  aregnisw

  Ja där ser man hur det blir lycka till med kefirtillverkningen.

   

 • 20 feb 2018 12:24

  Kicki47, jag förstår mycket väl din fundering. Det är inte kefiren självt som gäller utan kombinationen med potatismjöl. Egentligen är väl det den resistenta stärkelsen som ska hjälpa för sötsuget då den sägs stabilisera blodsockret. Resistenta stärkelsen fungerar som mat till bakterierna. Då var det här med bakterierna, vilka vill man ha där i tarmarna? Då blir valet mjölksyrebakterier, och det finns det gott om i kefir, speciellt om man lyckas göra egen. 

  Just nu jobbar jag främst för att hitta ett sätt för att långsiktigt låta bli att småäta och har inte så mycket fokus på att räkna kolhydrater eller kalorier. Jag har kört LCHF i 7 år och har ändå långsamt gått upp i vikt (fast kanske inte lika mycket i storlek...)
  Senaste veckorna har jag lyckats hålla mig stabil och till och med sett en liten nedgång (ja så länge jag lyckas hålla mig borta från slarv).

  aregnisw, jag fick svar från leverantören. Det verkar som det ändå ska vara ok. Jag får visst bara ha tålamod, eller så hoppas jag på grynen jag ska få på fredag att det går snabbare...

Logga in för att skriva en kommentar.