icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Försöker hitta balansen när det gäller sömnen, kosten och träningen.
30 september 2016 07:21
3

Migrän och sug

Jag hade lyckats hålla mig från salta nötter i nästan tre veckor men igår hände det. När jag stod i köket och skulle ordna kvällsmaten fick jag mitt sicksack-mönster i ögonen, tecknet på att ett migränanfall är på gång. Jag lyckades trots synbortfallet fortsätta laga mat. Men under tiden som jag väntade på att laxen i ugnen skulle bli klar kom jättesuget och på bänken stod en öppnad påse salt nötblandning, säkert mer än halvfull. Jag lyckades få i mig det som fanns i påsen innan middagen var klar. När middagen var klar och uppäten var det bara att lägga sig och vänta ut huvudvärken. Nuförtiden blir den tack och lov inte lika illa som innan mina graviditeter. Numera brukar jag klara av attackerna genom att ta bara en huvudvärkstablett och sedan ligga still i mörker. Förr var jag tvungen att ta mycket starkare medel och inte ens då slutade det att göra ont oftast bakom det ena ögat. 

Nu dagen efter blir det att bara ta det lugnt. Den planerade styrketräningen byttes ut mot en sovmorgon. Lite ont har jag fortfarande bakom ena ögat men det vet jag kommer att gå över. Och idag ska jag ta tillbaka mina rutiner....

Gillar

Kommentarer

 • 30 sep 2016 07:25

  Det var bra att du åt nötter och jag skulle inte kalla det sug utan att kroppen behövde näring. Helt annorlunda än att småäta. Du var säkert trött efter jobbresan och klokt att byta ut styrketräningen mot sovmorgon. Hoppas helgen blir fin.

 • 30 sep 2016 10:32
  gasten

  Känner igen det där, men för mig svartnade det för ögonen. Men min migrän har helt försvunnit, det var flera år sedan sist.

  Ta hand om dig, det är vila som gäller !

 • 30 sep 2016 11:19

  Tack Eleganz och gasten,

  Ja det är nog min kropps sätt att säga ifrån. Jag somnade redan vi åtta-tiden igår.

Logga in för att skriva en kommentar.