icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Försöker hitta balansen när det gäller sömnen, kosten och träningen.
25 augusti 2012 08:45

Mat som triggar

Igår blev jag mycket medveten om att det finns vissa saker som triggar mitt sug efter mat. På jobbet igår firades en kollega som skulle sluta. Naturligtvis bjöds det på tårta, den lyckades jag låta bli att äta av. Dock hade man också fixat lite mörk choklad som man kunde ta av, Intense Mint, en choklad som har <70% kakao. Underbart god. Gissa om det var ett misstag att ta av den. När jag kom hem blev jag sugen på att äta. Jag vräkte i mig sötmandlar och ost. Kände att jag aldrig blev mätt. Dessutom hade vi kräftskiva igår så jag lyckades inte äta den mat som vanligtvis brukar mätta. Så min läxa blev denna gång att jag måste akta mig för choklad, speciellt om den inte har mer 70% kakao. Egentligen vet jag att jag borde undvika choklad för det mesta eftersom jag verkar ha ett kakao-beroende. Ibland skriker kroppen efter choklad, trots att jag för ett antal år sedan var "allergisk" mot choklad. Jag lyckades vänja mig när jag började att äta riktig mörk choklad. Min "allergi" var att jag fick migrän ofta om jag åt till exempel mjölkchoklad. Egentligen påverkas jag även idag av choklad med trötthet och lätt huvudvärk dagen efter jag har ätit större mängder, nästa som en lätt baksmälla. Bara att erkänna jag är "chocoholic".

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.