icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Försöker hitta balansen när det gäller sömnen, kosten och träningen.
11 december 2011 09:11

Lyckligt lottad

Jag har insett att jag är lyckligt lottad som har en make som stöttar mig när det gäller mina försök att gå ned i vikt och numera att även hålla den. Han har aldrig sagt att jag behöver gå ner i vikt utan har alltid tyckt att jag duger som jag är. Däremot har han påpekat ibland, när jag har klagat på att jag går upp i vikt, att det inte är så konstigt eftersom han sett mig gå och småäta hela tiden och att jag alltid tog dubbla portioner. Jag är snabbätaren i familjen och det är inte ovanligt att innan de andra har ätit färdigt har jag hunnit ta om. Numera försöker jag låta bli att ta om och med LCHF märker jag även att jag känner mättnad bättre. Det maken hoppas på, antar jag, är att jag ska hitta något som fungerar långvarigt. Det har inte varit lätt med alla olika direktiv på vad som ska köpas hem till kylskåpet. Ena stunden ska allt vara med så lite fett som möjligt och nästa stund ska det vara vispgrädde och smör. Många gånger har vi här hemma fått äta olika saker eftersom övriga familjen har sluppit äta light-produkter eller något med sötningsmedel som gäller när man kör Dukan. På jobbet har jag också haft ett viss stöd eftersom jag hade en chef som själv kämpar med vikten. Vi har gått flera gånger lunchpromenader tillsammans. Inte helt fel att diskutera jobbfrågor samtidigt som man är ute och går. Nu under vintertid blir det inte mycket promenader utomhus. Det hinner bli för mörkt när man kommer hem. Istället har jag hittat en motionsform som jag gillar mer, dansträning. Flera gånger i veckan kör jag olika former av dansträning på gym. Nu har jag till och med fått maken att följa med mig på Zumba-passen. Det är inte bara kosten man behöver ändra utan det gäller också att hitta någon träning som man tycker om.

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.