icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Försöker hitta balansen när det gäller sömnen, kosten och träningen.
27 november 2016 09:51
3

Lång lördag

Sitter nu med kaffekoppen och försöker vakna till liv. Gårdagen var lång och intensiv. Det började med att vi gick upp tidigt för att köra ner de ca 17 milen ner till Norrköping. Vi skulle nu försöka röja svärfars lägenhet så att den ska kunna visas upp för köpare. Att svärfar var intresserad av att läsa märktes. I den lilla 2-rummaren fanns det en bokhylla där det gick att trycka in en. Det kändes synd att slänga alla böcker men ibland orkar man inte gå igenom allt. Själva bokhyllorna åkte vi iväg och lämnade till Erikshjälpen. Dit lyckades vi också få iväg den gamla chiffonjen. Ingen utav oss var intesserade av den. Det är en för stor möbel och passar inte in någonstans. Att få ner den i hissen och ut till kärran på gatan var ett äventyr, det är en tung möbel. Vi hade dock tur att en granne i huset såg vad vi försökte med och fick god hjälp att få iväg den. En gammal skinnsoffa och bord fick också åka till second hand. Sedan blev det även en del möbler och annat till tippen. 
Men det fanns även en del vi ville behålla, de åkte vi med ut till sommarstugan som ligger ca 45 minuter utanför Norrköping. Så det blev en tur fram och tillbaka där i mörkret.

Innan vi åkte tillbaka till Stockholm igen på kvällen åt vi mat på en indisk restaurang. Jag kände att det var inte riktigt vad jag ville ha att äta men jag var ändå hungrig efter en hel dags bärande. 
När vi var ungefär en timme hemifrån ringer yngsta sonen. En hemmagjord saft hade "exploderat" och nu hade vi ett kök helt nedsprutat av saft. Det var maken som hade gjort saft av våra egna vindruvor, förra årets skörd, och den verkade ha efterjäst i kylskåpet. 
Sonen hade rätt vi hade saft i hela köket, till och med inuti kylkåpet (förstår inte hur). Så när vi kom hem strax innan midnatt var det bara att forstätta med att torka rent köket efter bästa förmåga. Nu när det har ljusnat igen hittar vi nya fläckar. Det blir att fortsätta med städningen idag. Det får bli en början på julstädningen. Någon gång vid ett-tiden tror jag att jag kunde gå och lägga mig. Som sagt en lång lördag.....

Gillar

Kommentarer

 • 27 nov 2016 11:50
  Bella50

  Åh, vad retfullt med söt saft överallt.

  Inte nåt ont som inte har nåt gott med sig dock...julfint får du redan nu 👏👏

 • 27 nov 2016 18:54

  Inte kul med saftbober, hade en sex pack kokakaål flaskor, en 2 liters exploderade i vårat kök, för ett par årsen kan fortfarande hitta prickar på de mest märkliga ställen, flaskan står på kösbordet, men har nu upptäskt en massa fläckar på bordets undersida, en anna flasak han med smälla men under handuk i badkaret, de andra punkterades snbt med en kniv, fick 1500 kr irabat checkar på cockakolakompani och deriks glas för städningsbesvären, en vän köt samtidigt den exploderade i koferten på bilen, hade flaskan i en dramaten den höll och var tät så inget i bilen utom nåra droppar.

  Men som mit kök såg ut var det inte roligt tog flera dagar städa, och tapeten om man vet om det så syns det.

  Funderar på att sälja lägen heten är bra betalt för den nu mellan 2,5-3 mil.

   

   

   

  Inte kul med saltbomber, hade en sex pack kokakaål flaskor, en 2 liters exploderade i vårat kök, för ett par år sen kan fortfarande hitta prickar på de mest märkliga ställen, flaskan står på kösbordet, men har nu upptäckt en massa fläckar på bordets undersida, en ana flaska han med smälla men under handduk i badkaret, de andra punkterades snabbt med en kniv, fick 1500 kr i rabatt checkar på cockakolakompani och deras dricksglas för städningsbesvären, en vän köpte samtidigt den exploderade i kofferten på bilen, hade flaskan i en dramaten den höll och var tät så inget i bilen utom nåra droppar.

  Men som mitt kök såg ut var det inte roligt tog flera dagar städa, och tapeten om man vet om det så syns det.

  Funderar på att sälja lägenheten är bra betalt för den nu mellan 2,5-3 mil.

  Senast uppdaterad 28 nov 2016 10:45

 • 28 nov 2016 09:06
  Arrietty

  En systerson lyckades tappa en sådan där liiiten flaska grön karamellfärg i sitt kök, det var intressant hur det lyckades skvätta på de mest oväntade platser - och hur väldigt koncentrerad karamellfärg är eftersom den smetar ut sig väldigt när man ska torka bort den... jobbig helg, bra gjort!

Logga in för att skriva en kommentar.