icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Försöker hitta balansen när det gäller sömnen, kosten och träningen.
26 februari 2016 07:22
5

Ketoner

Jag har fått låna en blosockermätare av en vän så att jag nu kan mäta blodketoner. När det för några år sedan blev populärt att mäta sade jag till mig sjäv att det där är inget för mig, nu är jag ändå där. Idag låg jag på 0,9 och det innebär lätt ketos. Det har tagit mig några dagar med <20 g kh för att komma dit. Vad jag har läst ska man ligga på 1,0 för att vara i fettdrift. Det fick mig att fundera på varför jag kan ha haft svårt att gå ner. Jag har slarvat titt som tätt med nötter och choklad. Troligen så pass att jag har kommit ur fettdrift, om jag någonsin har hunnit komma in i den fasen. Så nu experimenterar jag vidare. Nu är jag dessutom mer motiverad att inte slarva med något i helgen. Jag vill ju se vad som händer om jag når >1,0.

Gillar

Kommentarer

 • 26 feb 2016 07:38
  Bella50

  Låter för "avancerat" för mig...tur vi är olika. Lycka till 👍

 • 26 feb 2016 17:20

  Bella 50, precis vi är alla olika och får försöka hitta våra olika vägar.

  chris48. Antingen ligger man extremt lågt på kalorier (fasta) eller lågt på kolhydrater för att hamna i ketos. Jag kör helst på det senare. Det jag kör just nu påminner till största del på kickstart LCHF.

 • 26 feb 2016 18:06

  Det tar ett bra tag att hamna i ketos, i alla fall för mig. Men det positiva är att man bara mår bättre och bättre på vägen dit. Ju mer ketoner, desto piggare (och smalare) blir man! 🙌🏼👍🏼

 • 26 feb 2016 19:41
  aregnisw

  När man hamnar i ketos luktar man aceton då? Bara undrar för det gjorde jag för många år sedan när jag började med Lchf. Min dotter sa till mig att oj vad du luktar konstigt och jag kände inget då men det kanske är så eller???

 • 26 feb 2016 20:09

  Aceton är en keton så visst kan man få dessa i utandningsluften. Det finns faktiskt en ketonmätare som kan mäta halten i utandningsluften. Sen varierar väl detta från person till person hur mycket ketonkroppar man bildar, Jag ska själv testa vad som krävs för att hamna i de olika nivåerna av ketos.

Logga in för att skriva en kommentar.