icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Försöker hitta balansen när det gäller sömnen, kosten och träningen.
15 november 2019 11:54
3

Keto-mat tråkig?

Jag kan inte påstå att min keto-mat skulle vinna några kulinariska priser. Fokus är ju fettets E% och helst också att äta så "rent" som möjligt. Grönsaker som jag just nu äter är oftast enbart gröna, kanske med vissa undantag (olika kålsorter). Till lunch idag tog jag hemlagad kycklingleverpastej och stekt bacon. Leverpastejen är inte vackersmiley.Jag kanske få festa till med smörstekt lax och sparris ikväll? Det blir lite mer fäärg tack vare laxen.

Igår var jag på en heldagskonferens i Köpenhamn och då som brukligt fanns det ett antal tillfällen då man skulle mingla och helst i sällskap med något ätbart. Jag kan inte påstå att det på fikabordet fanns så mycket keto-vänligt, Jag fuskade med lite mandel och nötter. Som tur lyckades jag ordna en fettkaffe innan jag tog fakirplanet på morgonen och klarade mig skapligt på det tills vi fick en mycket sen lunch. Mycket gott såg det ut att finnas på lunchbuffén men samma sak där, lite fick jag fuska, det vill säga jag lyckades nog inte komma upp i fett%. Dock såg jag till att undvika alla snabba kolhydrater.

Sedan jag började med keto har jag lyckats klara mig från sötsug. Troligen beror det på att jag bättre försöker ha koll på fettprocenten än vid tidigare försök. Då har jag mest haft fokus på att räkna kolhydrater.
Det gäller att hitta så mycket föda som är "självbärande" på fett. Att komma upp i fettprocent handlar ju egentligen att hålla ner de andra makronutrienterna - minska på både protein- och kolhydratmängden. Det har även visat sig på vågen att det fungerar. Men jag ropar inte hej än smiley. Det brukar oftast fungera bra för mig de två första veckorna när jag kör något. Egentligen skulle jag kunna säga att något fungerar efter att klarat av 18 månader...

 

 

Gillar

Kommentarer

 • 15 nov 2019 14:59
  paloma

  Lättast är det när man kan planera det man ska äta, men samtidigt kommer det dagar man måste äta borta också.

  Ska du äta så här länge, eller är det en tillfällig diet?

 • 15 nov 2019 16:22

  Paloma, vi får se hur länge jag kör. Det är ju egentligen inte tänkt som någon tillfällig diet, men jag vet att det är svårt om man ska vara med i sociala sammanhang. Jag kanske får växla till liberal LCHF ibland. 

 • 15 nov 2019 19:55
  paloma

  Enstaka avsteg borde du kunna göra, det är ändå någorlunda samma mat.

Logga in för att skriva en kommentar.