icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Försöker hitta balansen när det gäller sömnen, kosten och träningen.
24 oktober 2017 07:03
7

Katt med tratt

Jag har nu en längre period slarvat med kolhydrater så det är väl som förväntat att det inte blir någon viktnedgång. Dock verkar jag ändå ha klarat mig att ligga stilla något sånär runt 75 kg. Det är samma som min högsta vikt innan jag gjorde min viktresa nedåt för 7 år sedan då jag lyckades gå ner till 59 kg. 

Nu gör jag återigen ett nytt försök att hålla ner kolhydraterna för att se om jag kan få vikten att gå nedåt igen. Igår var en stressig dag och sådana dagar ökar alltid risken att jag faller tillbaka. Vår ena katt hade troligen blivit biten tidigare utan att vi hade märkt det, han har en tjock och lång päls, förrän jag såg ett stort hål som varade. Det blev syligt för att han slickade på det. Igår blev det ett första besök hos veterinären för antibiotikaspruta och sårtvätt. Eftersom jag inte visste hur länge katten var fastande igår så ska vi in nu igen på morgonen för att söva honom och sätta dränage om det fortfarande behövs. Vår aktiva katt har fått gå med tratt och stanna inomhus. Det är inte lätt att gå omkring med tratten. Kattluckan är låst så han inte kommer ut, och jag lovar han har försökt. Vår friska hona undrar varför hon också blir straffad med svält och hålls instängd.

Kanske var det för att de var måndag och jag bestämt mig för nystart som jag ändå klarade av det igår? När jag kände att jag behövde något för att koppla av tog jag en varm äggmjölk. Kanske samma kan fungera även ikväll?

 

Gillar

Kommentarer

 • 24 okt 2017 07:33
  Tita

  Pepp på dig!!!

 • 24 okt 2017 07:37
  Bella50

  Samma här...har man bara nåt att göra försvinner tankarna på "sug" och att stoppa nåt i munnen mellan de riktiga målen.

  Igår målade jag massor...och går inte därifrån förrän det är klart.

  När jag rökte förr , blev det många "raster"...ännu en bra sak numera alltså.

  Trist och oroligt när djuren är sjuka. Mina har haft fula sår som jag fått tvätta rent varje dag.

  De läkte finfint. Ingen veterinär alltså.

  En av dom blev ormbiten i tassen..inte heller då åkte jag iväg.

  Sån är jag...har lite is i magen så länge katten funkar som vanligt i övrigt.

  Hoppas den kryar på sig snabbt...och pepp till dig ang, kolisarna.yes

 • 24 okt 2017 08:27
  paloma

  Alla katter vi har haft har haft sådana bit och rivskador, den ena tappade halva kinden. Men med veterinärens hjälp kunde man inte se något på kinden efter några månader.

  Jag valde bort katt just för att dom alltid var skadade för ca 12 år sedan, det är lugnare med hund tycker jag.

  Kunde du inte prova en diet som tillåter lite mer kolhydrater, det är kanske lättare om du har svårt för att undvika just kolhydrater.

  Hoppas katten kryar på sig.

  Peppyes

 • 24 okt 2017 08:53

  Tack Tita.

  Bella, jag brukar också avvakta när det gäller sår som ser ut att kunna läka själv. Tyvärr såg vi inte dessa förrän det hade gått för långt. Jag konsulterade även min kompis som är veterinär på SLU innan jag åkte in. Men när det är ett stort djupt hål och varet väller ut då väljer jag att åka in. Det blir inte billigt men mina katter är ändå försäkrade så jag får hoppas att det inte tär på kassan alltför mycket.

  Paloma, mina katter har sällan skador. De verkar inte vara de som startar ett slagsmål utan väljer hellre att fly. Vi har idag två grannkatter som kommer in till oss och våra katter låter dem vara. Jag vet inte om det är någon ny katt i området eller om det kan ha varit något annat. 
  Jag har försökt att köra mer tillåtande när det gäller kolhydrater, bland annat testat Paleo men suget kommer ändå. För tillfället är det bönor och surkål som gäller. 

 • 24 okt 2017 09:16
  Lovis

  Krya på lilla kissen heart Jag har också katter som fått sårskador och gått med tratt och drän, de ser så ynkliga ut, men det brukar ju gå bra. 

 • 24 okt 2017 09:26
  aregnisw

  Synd om din katt själv har jag ju allergi mot katter så jag vet inte så mycket om sånt.  

  Lycka till med att undvika kolhydrater men har man sug är det svårt att få bort det jag kör också med surkål men blir nog ändå sugen på lite sött ändå ibland. Lycka till vad du än gör o pepp yes

 • 25 okt 2017 05:44

  Tack Lovis, största bekymret nu är att kissen inte kan acceptera att han inte får gå ut på sina promenader. Han står vid den låsta kattluckan och gnyr. 

  Aregnisw, tack för pepp.

Logga in för att skriva en kommentar.