icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Försöker hitta balansen när det gäller sömnen, kosten och träningen.
15 november 2016 07:34
1

Kan man träna för mycket?

Läser på FB om en bekant på gymmet som nu verkar ha drabbats av diskbråck i nacken. Denna bekant vet jag har tränat en hel del sista året eftersom hon ofta lägger ut på FB bilder från träningen. Hon har också en PT så det bör ju vara någon som kollar hennes träning.
Jag har ibland fått från mina kollegor frågan om jag inte tränar för mycket men har själv tyckt att det inte är så. Idag kör jag styrketräning ungefär två gånger i veckan samt 2-3 Zumbapass. Ibland lyckas jag även få till yoga. Men kan det bli för mycket? Styrketräningen brukar bara ge mig träningsvärk. Däremot kan jag känna att jag får en annan värk av Zumban, det kan göra ont utsida av ben när jag ska gå och lägga mig. Tror att det beror på obalans mellan höger och vänster sida av kroppen. 
För några år sedan löptränade jag och sprang också mitt första lopp men året efter när jag skulle komma igång igen efter vintern kände jag att jag bara fick konstiga muskelskador. Det verkar vara en balansgång i min ålder vad jag kan träna. Eller kanske jag skulle behöva gå mer regelbundet till en massör?

Tankar på morgonkvisten. Att promenera fungerar alldeles utmärkt så det är bäst att jag promenerar iväg till jobbet.

Gillar

Kommentarer

  • 15 nov 2016 08:34
    Tita

    Det kan man säkert göra!! Träning är som allt annat lagom är bäst. 

    Att du sätter in ett Yoga pass är säkert bara bra för då får du avslappning för musklerna.

    Pepp!

Logga in för att skriva en kommentar.