icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Försöker hitta balansen när det gäller sömnen, kosten och träningen.
28 oktober 2015 11:01
7

Kaffe

Det senaste inom LCHF bloggar/forum är att undvika kaffe.
Martina Johansson skriver: "Kaffe innehåller mikrotoxiner, koffeinet stressar kroppen och binjurarna och det är dåligt för tarmfloran. Kaffe påverkar även blodsocker och insulin vilket gör att det blir svårare att bli keto-adapterad – även med bulletproof coffee! Min ketos är så mycket stabilare utan kaffet, och mentala skärpan är bättre".

Och jag som dricker mer kaffe än någonsin. Kanske det är dags att börja dra ner till bara två koppar om dagen till att börja med? För flera år sedan körde jag bara en kopp till frukost och överlevde dagen så det borde ju gåwink.

Gillar

Kommentarer

 • 28 okt 2015 14:43

  Här är en som vill ha lite kaffe på dagen då får man dra ner på det

  vad dricker du istället

 • 28 okt 2015 14:47

  Vatten och te.

 • 28 okt 2015 19:16
  aregnisw

  Det var illa du jag som är sådan kaffetant älskar mitt både fettkaffe och kaffe med en skvätt grädde i nää nu ska man visst sluta med det mesta du jag vägrar än så länge i alla fall. wink

 • 28 okt 2015 19:31

  Aregnisw, jag håller med, några laster ska man väl få behållasmiley. Vin dricker jag mycket sällan. Choklad försöker jag minimera för att det triggar mig. Kaffet kommer jag att ha kvar, men jag ska försöka att få ner antalet koppar. Nu när jag har gott bryggkaffe både på jobbet och hemma är det lätt att jag enbart på förmiddagen får i mig 4 rejäla muggar kaffe.

 • 28 okt 2015 21:07
  Arrietty

  Å alla sådana där expertråd ändrar sig, jag dricker oftast en mugg kaffe på morgonen och sedanblir det bara "socialt" kaffe dvs om jag är ute på jobb och någon bjuder så tackar jag ibland ja. Men både för- och eftermiddagskaffe är borta ur vanan, inget jag medvetet valt, och kaffe har ju också sina nyttiga sidor har jag för mig så den där morgonmuggen får nog stanna. 

 • 29 okt 2015 09:11

  Lagom är nog ändå bäst - vad det än gäller. Rött kött, kaffe, chark inget är väl bra i för stora mängder. Även c-vitamin är ju som bekant dödligt i allt för stor dos.

  På jobbet dricker jag nästan uteslutande te - för de har så äcklig kaffeautomat och kaffet har smak därefter. Men på helgerna duttas det med speciella sorter, presskaffe eller en espresso i minikopp och så naturligtvis MBC.

 • 29 okt 2015 09:35

  Ja, jag får väl skylla på LCHF att det blir mer kaffe idagsmiley. Innan min man började med LCHF tålde hans mage inte kaffe. Då tyckte jag att det inte var någon idé att brygga kaffe och höll mig till pulver- eller kapselkaffe. Inget man vill dricka mycket av. Numera dricker vi båda kaffe till frukost och dessutom ett gott kaffe, jag fick en specialbryggare i juklapp förra året.....

Logga in för att skriva en kommentar.