icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Försöker hitta balansen när det gäller sömnen, kosten och träningen.
21 december 2015 07:15
3

Julen närmar sig

Nu är det inte många dagar kvar till jul. Granen står på plats och är pyntad. Kanske kan jag nu få till lite mer julkänsla när det doftar gran, vad nu julkänsla är? Jag känner att jag numera inte orkar bry mig om julen, eller rättare sagt, jag tycker det är skönt när den är över. En del verkar kunna releatera till vackra barndomsminnen kring julen och verkar sedan kunna återuppleva det när det blir dags igen. Jag har inga sådana minnen för jag tyckte att jularna var lite av en besvikelse när jag var barn. Min mor uppvuxen som katolik och min far ateist/socialist hade inte riktigt förmågan att få fram någon julstämning. Jag lyckades till en viss del skapa egen tradition som tonåring då jag var aktiv körsångare. Det fanns många julottor att sjunga på. Mig gjorde det inget att kliva upp tidigt och ge mig iväg.

Nu är det tre jobbdagar innan det blir dags för ledighet. Men eftersom många delar av Europa inte är lediga på julatfon får jag nog vara beredd på lite jour. Jag tänker säga till min chef att hon kan få slappna av lite på julafton i år.

Ha en skön måndag

Gillar

Kommentarer

 • 21 dec 2015 07:22
  aregnisw

  Det är nog samma sak för mig du jag är egentligen inte så mycket för julen, men i mitt fall var det så att det alltid skulle vara så mycket julstämning hemma när jag var liten så jag är trött på allt som var då istället. Däremot så tycker jag om att ge mina små barnbarn julklappar för att se hur förväntasfulla dom är fortfarande när dom inte är så stora än. Men snart är den över och jag är glad jag inte styrt för mycket utan tagit det ganska lugnt ändå.

  Ha en skön måndag du med

 • 21 dec 2015 07:29

  aregnisw, jag försökte också få till med julstämningen när barnen var små. Numera sitter de hellre vid datorn än hjälper till med pepparkakshus mm.

 • 21 dec 2015 08:11
  Bella50

  Jag var tokig i pynt och traditioner förr...men numera är det ljus både ute och inne som är viktigast. Att lysa upp i mörkret är ett måste för mig.

  Tomtar 🎅🏻 är ett fåtal kvar i pyntlådan men däremot fler änglar 👼

  Vi är oftast ensamma hemma, äter lagom med mat och kollar mycket på TV. 

  Julklappar förekommer inte till någon....varken stor eller liten.

  Lediga är vi hela året...lugnt och skönt som vanligt alltså. 🎄👍

Logga in för att skriva en kommentar.