icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Försöker hitta balansen när det gäller sömnen, kosten och träningen.
30 juli 2012 08:50
2

Inte som planerat

Jag hade tänkt använda en del av min semester till att träna lite extra, men så blev det inte. För en vecka sedan började jag hosta och sedan gick det över till hosta och halsont, troligen halsfluss. Det blir till att bara ta det lugnt för något annat orkar jag inte. Sömnen har heller inte varit som den ska på grund av hostan, får jag sova mer än 5 timmar en natt får jag vara glad. Det är vid dessa tillfällen som jag trots allt inser att jag har det bra som brukar vara frisk annars. Just nu känns det jobbigt men jag räknar med att det någon dag ska gå över. Kanske är det bra att åka på något ibland för att bli påmind? Fast jag hade önskat att det inte var under en semestervecka med chans till sol... Eftersom jag inte orkar så mycket fysiskt så har jag kunnat ägna mer tid vid datorn. Bland annat hittade jag en intressant artikel om hur den mikrobiologiska floran i våra tarmar blir påverkad av vad vi äter och hur dessa i sin tur påverkar våra mättnadshormoner. http://www.dovepress.com/articles.php?article_id=10339 Ska bli mycket spännande att se deras resultat från de försök de tänker göra. Med tanke på vad man en gång kom fram till när det gäller magsårsbakterier(Helicobacter) så skulle det inte förvåna mig att bakterierna skulle spela roll även i andra sammanhang.

Kommentarer

  • 30 jul 2012 14:32
    hej ja det kan bli så ibland. Jag hade också tänkt så mycket men det kommer fler tillfällen. Vi kämpar på. hälsn yrla [LANK]http://www.bokstart.blogspot.se[/LANK]
  • 30 jul 2012 16:19
    Tack yrla. Jag gillar din blogg. Min man har haft reumatism sedan 25 års ålder så jag har en nära som har fått kämpa i alla år med sin kroniska sjukdom. Han har också brutit nackkotor vid ett tillfälle (fixad numera med titanskruvar), så jag förstår mycket väl hur viktigt det är att ändå hitta det positiva.

Logga in för att skriva en kommentar.