icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Försöker hitta balansen när det gäller sömnen, kosten och träningen.
20 november 2016 08:35
4

Igår var igår

Oftast inför helgerna tänker jag på allt jag ska försöka hinna göra där hemma eftersom vi inte hinner under veckorna. Vi har det riktigt stökigt hemma och önskar ständigt att någon gång få ordning, men det går inget vidare. Det verkar ständigt förfalla och vi orkar inte hålla efter. Igår lördag hade jag tänkt att jag skulle åka till återvinningsstationen för att slänga bråte, städa köket, tvätta, rensa i allmänhet.
Igår vaknade jag dock med ont i bihålorna, något som händer mig då och då. Tror ofta då att en förkylning kan vara på gång men det går oftast över om jag tar det lugnt. Istället för att göra allt jag hade planerat blev det istället att jag lade mig och vilade framför TV:n. Det enda jag orkade göra var att köra några tvättar. Att laga mat blev heller inget jag orkade. Till lunch tog jag turkisk youghurt med granola och några ölkorvar, sedan kom suget som ett brev på posten och småätandet. Barnen fick "stå ut" med hämtpizza på kvällen och jag tog en kebabrulle (äter inte brödet). Ett kilo upp blev resultatet av mitt avsteg och jag fick även dåligt samvete för att inget blev gjort.
Idag känns det bättre i bihålorna så det blir till att starta på nytt igen. Eftersom jag märker att stöket här hemma tar min energi och stör mina ätrutiner ska jag på nytt försöka att få iväg idag det jag vet kan slängas. Bra om man kan röra sig i huset utan att snubbla på sakerna. Det är tydligt att när jag känner att energin tryter att jag istället försöker äta mig till energin och då pratar vi inte om vanlig mat.


Maken är borta hela den här helgen och det är också en del av problemet, han brukar vara den som har energin att göra saker och då får jag draghjälp. Nästa helg vet jag också att vi troligen måste åka och ta hand om svärfars lägenhet så att den är okej inför försäljning. Två ställen att rensa med andra ord, och det gäller också att inte ta hem fler saker.
En kopp kaffe till så får jag sedan sätta igång....

Gillar

Kommentarer

 • 20 nov 2016 09:25
  Bella50

  Om dina barn kan röja sina egna rum...hjälper det ju till lite.

   Var diciplinerad...ta det i mindre steg ( som med viktnedgången) så det inte blir övermäktigt. 

  Allt är bättre än inget 👏👏

 • 20 nov 2016 09:35

  Bella, jag brukar strunta i barnens rum även om jag ändå tjatar. Det finns fyra rum till och några hallar som behöver rensning, och förråd. 

  Jag försöker ta det i små steg men det känns som det är ett ständigt flöde att allt sprider ut sig igen😜

 • 20 nov 2016 11:08
  Arrietty

  Jag tycker att jag stångat mig blodig i försök att ändra på mitt röriga jag och ständigt fått acceptera att jag inte klarar av att hålla ordning någon längre stund. Fortfarande tror jag – liksom med vikten – att om jag bara hittar rätt metod kommer det att funka. laughMod och styrka!

 • 20 nov 2016 11:23

  Ja Arriety, i min bokhylla finns både "Rensa i röran" och olika böcker om dieter.  Kämpar ständigt på att hitta bättre metoder, men ännu utan att lyckas😜

Logga in för att skriva en kommentar.