icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Försöker hitta balansen när det gäller sömnen, kosten och träningen.
6 juni 2019 10:35
7

Hoppas jag snart kan komma igång med träning igen

Nu har jag troligen fått svar på varför jag får yrsel - kristallsjukan. Jag har hört andra som har beskrivit sin kristallsjuka och har därför inte riktigt trott att det var det jag hade. Dock när läkaren gjorde en av testerna så fick jag ett skolexempel då han lyckades enkelt provocera fram ett anfall. Nu ska jag kolla in på youtube hur jag kan göra övningar för att få kristallerna att flytta på sig. Eftersom jag även har öronsus så har jag blivit remitterad för att utesluta Méniers sjukdom. Än så länge röstar jag för kristallsjukan och hoppas att öronsuset beror på något helt annat. Kanske jag snart kan börja med övningar där jag ligger ner? Det var när jag skulle köra bänkpress som jag först noterade hur yr jag blev.

Om det inte hade varit för mitt ena ben så skulle jag ha kunnat träna både Zumba och gå promenader. Nu fick jag senast diagnosen muskelinflammation i låret. Efter att ha kört ibuprofen några dagar så verkar inflammationen ha lugnat sig. Fortfarande vet jag inte varför jag ständigt får problem med benet. Det blir nästa steg, att hitta någon som kan hjälpa mig att hitta orsaken och hur jag förebygger att det ständigt kommer tillbaka.  Just nu är jag mest glad att jag de senaste nätterna har sluppit värk när jag ska sova.

Jag har insett att nu när jag inte kan träna som jag gjorde förr att jag måste bli noggrannare med kosten och att inte använda mat som tröst när jag känner av mina krämpor. Det har inte varit lätta dagar heller på sistone med ett antal firande, bröllopsdag, födelsedag och studenten.

Jag vet att det går att göra bra val, det har fungerat tidigare år, men i år har jag ätit som ”alla andra”. Det är bara att inse att det inte fungerar för mig. Jag har dock en del erfarenhet i bagaget så det blir att plocka fram den igen och samtidigt hitta motivationen. Nu när det blir varmt och soligt så blir det aktuellt att klä mig i klänning och då blir jag påmind vad jag tänkte förra året när låren fastnar i varann. Ok, där hittade jag motivationen 😀

Ha en trevlig nationaldag 🇸🇪🌞

 

 

Gillar

Kommentarer

 • 6 jun 2019 11:03

  Hej har du prövat att sitta och träna? Det finns massor av övningar man kan göra med hantlar och gummiband. Jag kör övningar när jag tittar på tv. Effektivt och skonsamt för ben och höfter. Lycka till🌝

 • 6 jun 2019 14:11

  Tack Pudahepa, visst finns det övningar som jag kan göra sittandes eller stillastående. Det gäller väl främst för mig att få ihop något lämpligt program och få in disciplinen att köra dem.  På gymmet kör jag latsdrag, sittande hantelpress med mera. 

 • 7 jun 2019 06:25
  gittan52

  Usch ja, värme och skavsår på insidan av låren är ingen höjdare!

  Bra att du får kolla upp öronen ordentligt. Jag besväras till och från av kristallerna och det kan vara riktigt otäckt.

 • 7 jun 2019 07:26

  Eller hur gittan52, man vill ju kunna sätta på sig en sval klänning. Jag har skaffat ”lårband” som ska hjälpa att det inte skaver men helt bekväma är de inte att gå omkring i.

 • 7 jun 2019 07:48
  Bella50

  Jag känner ff av kristallsjukan ibland men ” botar” mig själv ganska enkelt med några rörelser.

  Muskelinflammation i höften har jag känt av och t.o.m. gått med käpp + fått 2 kortisonsprutor.

   Nu fått en trolig artros i höften ( inte rtg än) men jobbar som om jag har fått det....med rörelser, vattengympa och TRX.

  Mår mycket bättre nu...även om det ” känns” då och då.

  Önskar dig lycka till nu. 😄✌️

   

  Senast uppdaterad 7 jun 2019 07:49

 • 7 jun 2019 08:03

  Bella, nu när jag till slut fick diagnosen efter så fick jag även tips på var jag kan hitta rörelserna. Nu fick jag i och för sig nackspärr igår så jag får vänta med övningarna. Jag påverkas inte av yrseln så länge jag inte lägger mig plant på rygg så inga problem till vardags.

  Kortisonspruta nämnde läkaren som en åtgärd om jag inte fick ordning på det med fysioterapi eller annat. Min man har en körkamrat som är utbildad kiropraktor. Jag tänker fråga honom om råd när jag går och lyssnar på deras sommarkonsert på söndag. 

  Bra att du har hittat övningar som fungerar för dig och jag hoppas du får ordning på din höft. Det är inte roligt att ha ont när man inte vill annat än att röra på sig.

 • 7 jun 2019 10:44
  Bella50

  Nej...men TRX visade sig vara både nyttigt och kul.

  All motion som blir av, du vet...👍

  Jag får gå 10ggr i varmbassäng med sjukgymnast och lära mig bra rörelser. Sen har jag programmet och kan gå när jag vill efteråt. Jätteskönt.

  Har ett schema som jag gör varje morgon för att tänja ut musklerna.

Logga in för att skriva en kommentar.