icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Försöker hitta balansen när det gäller sömnen, kosten och träningen.
5 augusti 2018 11:59
1

Har inte gått så bra

Fösta veckan efter semesterresan gick det bra att gå ner i vikt. Att komma hem och börja äta hemlagat hjälpte. Men sedan har det hänt något och jag har gått upp i vikt igen. Jag lyckas inte riktigt få till rutinerna.

Nu min vana trogen så försöker jag testa något nytt, eller nästan nytt. Jag hitatde boken The 17 day diet som jag måste ha köpt något år då jag var i samma  situation. Jag lyckades då inte testa den ordentligt men nu gör jag ett nytt försök. Den påminner lite om Dukan-dieten, eftersom jag tycker det verkar vara LCHP, mycket protein och lite fett.Och Dukan fungerade för mig 7 år tidigare. Skillnaden här vad jag ser är att det är tillåtet med bär och frukt, vilket tilltalar mig just nu. Enda bekymret är tillgången till recepten. De i boken är omvandlade till metriska mått men om jag söker på nätet så är det mesta i amerikanska mått. Man märker också att boken främst vänder sig till den amerikanska publiken när man ska leta upp en del ingredienser. Det får nog bli en del egna lösningar. Jag försöker hitta recept här på MD som skulle kunna fungera. Men kanska jag kan klara 17 dagar?

Kommentarer

  • 5 aug 2018 17:46
    klaraelv

    En diet som jag aldrig hört om, ska kolla vad jag hittar om det, för det är mitt sätt att äta, att huvuddelen av kcal kommer från proteiner, vill inte ha en massa onödigt fett. Oftast kan man byta ut matvaror och när det gäller amerikanska matvaror så brukar man kunna hitta nyttigare varianter från andra ställen wink. Nackdelen är att de äter så mycket mat som jag aldrig skulle få över mina läppar exempelvis jordnötter, gris och majs (om det inte är popcorn), bara för att ta några saker.

    Men tack för tipset om 17 day diet, kan vara värt att titta på det.

     

Logga in för att skriva en kommentar.