icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Försöker hitta balansen när det gäller sömnen, kosten och träningen.
4 oktober 2015 10:29
3

Händelserik lördag

Igår åkte vi ner till vårt lantställe för att ta hand om lilla båten och för att stänga ner stugan inför vintern. Visst skulle vi kunna vara där fler helger men vi vet hur det brukar bli på hösten. Det är så mycket som ska fixas under helgerna hemma att totalt 6 timmars bilkörning känns som onödig tid. Det var dock en helt underbar dag igår, varmt för säsongen med en viss frisk känsla i luften, samt tystnaden. Det där med frisk luft verkar dock inte vår bil gilla, eller något annat. För jag tror det är femte gången vi har fått att motorlampan börjar lysa och bilen går ner i felsäkert läge. Detta innebär att man inte kan gasa för att få acceleration. Egentligen ska man sluta att köra när motorlampan lyser och genast kontakta bärgaren. Några gånger har vi lyckats starta om bildatorm men två gånger tidigare har vi fått ringa bärgaren för att hämta bilen på landet. Inte så kul att bli stående utan bil på landet och dessutom behöva bärga bilen till en annan stad än hemstaden. Dessutom varje gång vi har haft bilen inne så har verkstaden sagt efter felsökning att de inte kunde hitta något fel. Vi bestämde oss därför att köra bilen hem i alla fall, dock med begränsad kapacitet. Jag har nog aldrig tänkt på hur många uppförsbackar det är på morotvägen hem. Men vi lyckades ta oss hem och nu blir det att kontakta hemmaverkstaden på måndag.

De senaste dagarna har mitt chokladmonster slagit till. Kommande veckan måste jag få bukt med den för jag känner att det blir inte bra på något sätt varken för viktnedgång eller hälsa. Choklad sägs vara nyttigt men jag känner att jag kan bli lite "bakis" dagen efter, jag blir trött och seg. För flera år sedan lät jag bli choklad för jag tyckte jag lättare fick migrän, men sedan upptäckte jag att det gick bättre om jag höll mig till mörk choklad. En del säger att oftast räcker det med en ruta av mörsk choklad för att känna sig nöjd - jag har inte den spärren. En ruta blir lätt minst 4 rutor. Så dags igen för mig - INGEN CHOKLAD!!

Gillar

Kommentarer

 • 4 okt 2015 11:10
  aregnisw

  Oj då var ni i östergötland igår då men vilket strul du med bilen och sånt är inte kul det kostar mer än det smakar att ha bil ibland men ett nödvändigt ont också man blir friare på något vis. Hoppas du kan sluta med choklad jag kommer ihåg att du har svårt när du väl börjat, men du ska se det kommer säkert bli bättre om du bara försöker.

  Jag blir aldrig numera sugen på något sött jag gillar mera salt och blir det något så tar jag kanske några danska fläsksvålar men enbart en dag i helgen men det kan jag kosta på mig ibland.  Ha en bra Söndag nu Pepp mot chokladätandet

 • 4 okt 2015 10:38
  viljans

  Å som du vet är du inte ensam;) men jag äter hela.....

  Vi får peppa varann, jag ska helt sonika kasta den oöppnade i soporna nu, och tala om för mannen att bara för att det står 2 för.... behöver man INTE KÖPA DET!!!!!!

 • 4 okt 2015 10:47

  Jag ska säga till maken att han får ta med choklad och annat till jobbet istället. Han har lite svårt att förstå att jag inte bara kan låta bli att ta eftersom han aldrig haft sådana problem själv. Inte ens hans egenbakade frökex får vara ifred och då blir han sur när de är slut när han vill ha....

Logga in för att skriva en kommentar.