icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Försöker hitta balansen när det gäller sömnen, kosten och träningen.
25 september 2016 08:59
3

Grönkål - en ny favorit

Många som själva inte testat LCHF brukar ställa frågan om det inte blir ensidigt när jag inte "kan" äta potatis, pasta, ris mm. Jag tycker just att jag inte äter dessa tillbehör gör att jag hela tiden försöker hitta nya. Genom att testa olika kostschema lär jag mig även hela tiden att hitta nya favoriter, nu senast har jag hittat grönkål. Spenat och vitkål har vi ofta smörstekt eller stuvat och haft som tillbehör. Nu har jag testat att smörsteka grönkål, mums. En del bitar kan till och med smaka som grönkålschips om jag får dem tillräckligt knapriga. Jag måste säga att jag äter mer varierat med grönsaker nu än jag gjorde tidigare. Detta har även spillt över till mina barn. De kan oftare tänka sig att skippa pommesen för att ta våra gröna tillbehör istället. 

När det gäller viktnedgången känns det som det nu går åt rätt håll. Jag har satt som mål -0,5 kg i veckan, idag sade appen att jag denna vecka hade -0,9kg. En av mina delmål har också varit att ligga under 70 kg, det har jag nu lyckats med nu senaste veckan. Med andra ord, jag ska fortsätta på den inslagna vägen.

Snart är det dags för Zumba och då får jag testa om jag lyckats få upp energin något. Igår körde jag min gröna smoothie till lunch med en massa nyttigheter, spenat, citronsaft, ingefära, avokado mm. Och så passade jag även på att ta en eftermiddagsvila.
Idag ska jag se till att få i mig mer av supersalt. Eftersom jag svettas om nätterna kan det behövas lite mer mineraler. Ska jag dessutom svettas extra på träningen behöver jag se till att få i mig både vatten och salt. 

Ha en skön söndag.

Gillar

Kommentarer

 • 25 sep 2016 11:53
  gasten

  Kål år ju så nyttigt ! Brukar göra soppa på grönkål och det är så gott.

  Grattis till minus !

 • 25 sep 2016 13:01
  52Stinas

  Grönkål för mig var dekoration på julbordet.

  Senare även grönkålssoppa med ägghalva i.

  För  tre år sedan fick jag  iordning mitt projekt med odlingslådor av olika slag. Då satte jag grönkålsplantor från handelsträdgården. Små puttiga plantor. Men de växte så det knakade. 

  Blev vackra gröna stora plantor. 

  Grönkålslasagne där bladen var ist för lasagneplattorna. Färsenersattes av quornfärs. Så vi kunde äta allihop. Svärdottern är vegetarian med påföljd att sonen nästan är det också. För det mesta. 

  Härligt att du hittat den rätta vägen. Det har tyvärr inte jag gjort, än!

 • 25 sep 2016 14:27
  aregnisw

  Grönkål är en favorit för mig med men nu var det längesedan jag åt av den men det ska jag inhandla igen.

  Grattis till ditt minus och så härligt att det börjar ge resultat med din ketosen.

  Jag hållr med LissaLo att om de som äter potatis varje dag och ifrågasätter oss Lchf:are dom om några är enformiga cheeky..

  Ha nu ett skönt pass o en skön söndag smileyyes

Logga in för att skriva en kommentar.