icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Försöker hitta balansen när det gäller sömnen, kosten och träningen.
22 september 2015 12:18
4

Grannarna måste tycka att jag är knasig

För några veckor sedan såg jag ett TV-program om att kaffesump är så nyttigt för växterna. Istället för att lägga i kompostpåsen kunde man lägga ut det i trädgården direkt under buskarna. Detta tog jag genast till mig men hur jag placerar under buskarna blir på mitt eget lilla sätt. Vi har köket på andra våningen så numera när jag tömmer kaffebryggaren så slänger jag ut kaffefilter med sump från andra våningen rakt ner till rosenrabatterna och häckväxterna. Än så länge har jag lyckats att pricka rätt, gäller bara att jag inte kastar när någon går förbi på trottoaren, ifall jag skulle missa. I programmet sas också att kaffesump fungerade utmärkt som scrubb när man duschar men tror ändå att passerande vill välja om de ska få en kaffesumpdusch eller ej.
Vi får se om det blir någon skillnad på växtligheten efter min nya gödslíngsmetod. Jag får nog dock ta och rensa lite i rosenrabatten för att flytta själva kaffefiltren som ligger synliga, de tar lite längre tid att kompostera. Nu ska jag ta en kaffekopp och fylla på med jordförbättringsmedel.

Gillar

Kommentarer

 • 22 sep 2015 12:49
  aregnisw

  laugh

 • 22 sep 2015 15:28
  Haha så där gjorde mamma hemma. Men med sumpen från kokekaffe Så ytter väggen kunde vara lite brun från sumpen. Men blommorna växte jätte bra.Så du kommer få fina blommor😃
 • 22 sep 2015 19:07
  gasten

  Så gjorde min mormor hon slängde det i syren buskarna de växte och blev jättefina. Pepp!

 • 23 sep 2015 06:39

  LissaLo: det blir mycket lättare att kasta ut genom fönstret om jag behåller kaffefiltretwink

Logga in för att skriva en kommentar.