icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Försöker hitta balansen när det gäller sömnen, kosten och träningen.
29 maj 2020 08:53
8

Går inte så bra just nu

Förra veckan kände jag att min nästäppa försvann efter ha varit närvarande i två månader. Så i förrgår tänkte jag att jag skulle in till kontoret för att fixa lite papper på plats och hålla en kortare kurs. För att inte åka kollektivt så tog jag vår nya elcykel, bland annat för att min kondition inte riktigt har återhämtat sig och att jag ska slippa bli svettig de 13km jag har till jobbet.

Till jobbet gick bra även om jag inte är så förtjust att cykla mitt i Stockholmstrafiken. Jag vet själv när jag kör bil samma sträcka hur rörigt det kan vara och svårt att se cyklister.

Sämre gick det när jag skulle hem. Lagom till jag skulle åka så började det regna och blåsa. Men jag hade med mig regnponcho. Halvägs hem såcyklar jag på en gata där även spårvagnar går. Jag är uppväxt i Norrköping så jag har stor respekt för dessa spår. I tonåren lyckades jag köra omkull när cykelhjulen hamnade i spåren. Tyvärr hjälpte inte mina tidigare erfarenheter. Jag vet inte riktigt varför men helt plötsligt låg jag därpå asfalten med cykeln ovanpå. Elcykel gör att jag kan komma pp i högre hastigheter än med vanlig cykel så det blev lite kraft i fallet. Direkt efter kändes det som allt var ok, jag kunde stå på benen. Men cykeln var inte lika glad, den nya fina, så jag insåg att jag behövde hjälp att få hem den. Under tiden lade jag märkte till att mitt vänstra ben inte riktigt såg ut som den skulle. Området under knät hade svulnat upp rejält.

Efter att ha fått hem cykeln så blev det istället ett besök till akuten. Tack och lov är det inget brutet eller som behöver opereras. Nu blir det att enbart tar smärtstillande och vänta att kroppen läker. Känns lite tråkigt nu när jag kände mig bra från mina tidigare virusbesvär och trodde att jag kunde börja träna igen.

Hade året 2020 varit ett datasystem så skulle jag vilja begära omstart eller be om en ny version av år 2020.

Kommentarer

 • 29 maj 2020 09:04
  BirtheX

  Krya krya! heart

 • 29 maj 2020 09:31
  piaan55

  Krya på dig 🙏❣️🌹☘️

 • 29 maj 2020 09:36
  paloma

  Vilken otur nu när du äntligen blivit frisk från det andra, men jag hoppas det läker fort så du kan komma igång igen❣

  Hoppas du har en bra försäkring på din cykel, när min pappa ramlade med sin nya elcyckel fick han en ny likadan men uppdaterad eftersom den var 6 månader gammal.

  Krya på dig!

 • 29 maj 2020 11:33

  Tack BirtheX, piaan55 och paloma😍

  Vi får kolla i helgen hur pass skadad cykeln blev. Vi har en drulleförsäkring kopplad till vår hemförsäkring så jag hoppas den även ska täcka in cykeln. I det här fallet måste jag nog antas klassas som ”drulle” 😉

   

 • 29 maj 2020 13:04

  Ajdå, vad tråkigt! Själv promenerar jag hellre än cyklar eftersom jag också lyckats välta en gång och då stukade foten rejält. Hoppas du snart mår bättre. 

 • 29 maj 2020 14:50

  Tack Medlem16, jag är nog också den som föredrar att promenera men om jag skulle gå 13 km fram och tillbaka varje dag så skulle det ta lite för lång tid😀 Med elcykel tog det 45 min i ena riktningen. När allt blir normalt igen blir det pendeln. Då tar det 12 min att gå till pendeln, lika lång tid sedan med pendeln. 

 • 30 maj 2020 07:35
  Bella50

  Men vilken otur 😲 Krya på dig.❤️

 • 30 maj 2020 08:10

  Tack Bella 🥰

Logga in för att skriva en kommentar.