icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Försöker hitta balansen när det gäller sömnen, kosten och träningen.
24 september 2016 08:45
5

Frestelser

Häromdagen kände jag att jag hade mer energi och igår kände jag tvärtom. Jag låg igår på 3,0 i ketos och det är övre intervallet för optimal ketos, men trots det kände jag inte att jag fick den extra energin som det sägs att man kan få. Kan ju bero på att det är mycket på jobbet nu och jag inte är mycket ute i dagsljus. Jag märker skillnad nu när det går mot mörkare och kallare tider. Min sömn har också på senare tid blivit mer hackad. Inte ovanligt att jag vaknar vid 2-3 tiden och ligger vaken en stund, utan att bli väckt av en katt. Det är svårt nu att veta om det beror på ketosen eller allt annat. Jag ska nu först testa att låta bli att ta ketobollar på kvällen eftersom de innehåller både kakao, kaffe och kanel, inga stora mängder men ändå. Jag vet sedan tidigare att choklad stör min sömn. 
Ur kostsynpunkt går det fortfarande bra, inget sug efter mina triggers choklad och nötter, och då har ändå maken en stor Toblerone framme och flera påsar nötblandning, här blir jag verkligen testad. Ute har jag även ett äppleträd med stora Aroma-äpplen som frestar, dock inte riktigt mogna än. Jag vet inte om jag ska våga äta utav dem senare för jag vill verkligen köra det här försöket med ketos en längre period för att kunna utvärdera. Fast på onsdag blir det nog en utmaning, jag ska till Amsterdam på ett möte och min erfarenhet av holländsk lunch är smörgåsar...jag får grunda med rejäl frukost och kanske fasta tills jag kommer hem sent på kvällen.

Gillar

Kommentarer

 • 24 sep 2016 18:19
  Kanylia

  Hej Lual,

  om du är nyfiken och har tillgång till ketostickor att kissa på kan ett experiment vara att när du mätt keton millimoler prova sticka också. För att få tillgång till energin behöver kroppen även tillgodogöra sig ketonerna inte bara producera dem och om kiss stickan är djuplila och ketonerna ligger på tre kan de åka ut med vätskan och det är inte det allra bästa om man vill känna sig pigg och alert på ketokost. Tänkte bara att eftersom du mäter och jag tycker det är jättespännande att följa kunde detta vara en pusselbit i ditt pussel, om du redan har ett gäng med stickor liggandes ;)

  K

 • 24 sep 2016 19:27

  Kanylia, det är blodketoner jag mäter. Tror att det ska visa hur mycket som rusar runt i blodet. Det var länge sedan jag mätte i urinen men jag kan alltid testa och se. Idag har jag ätit mer protein (köttbit) så vi se vad som händer med ketosen imorgon.

 • 25 sep 2016 07:52
  Kanylia

  Jo jag förstår att det är blodketonerna du mäter, helt rätt så :) 👍 De ska in i cellerna liksom från blodet. Det är meningen att när det fungerar och mitokondrierna (energikärnorna i cellerna) kan ta upp ketoner så blir det mycken energi till hela systemet, det som du pratat om med kraft vs trötthet men jag har en känsla av att du redan känner till det 😊😊😊 Det kan ta lite tid bara för kroppen att adaptera och med urinstickorna kan man se om man 'läker' ketoner, typ eller om kroppen tar upp dem. For science! Men det är mest för att det kunde vara roligt/intressant att se om man tycker att sånt är roligt, annars struntar man i det 😆

  Och ja, spännande att se om extra protein förändrar ketonproduktionen.

  Lycka till 🤓

  K

 • 25 sep 2016 08:09

  Kanylia, nu hänger jag med i ditt resonemang. Om jag inte får utslag på urinstickorna menar du att ketonerna inte försvinner ut den vägen :-)

   

 • 25 sep 2016 08:14
  Kanylia

  Precis så! Då gosar de in sig i kroppen :)

   

Logga in för att skriva en kommentar.