icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Försöker hitta balansen när det gäller sömnen, kosten och träningen.
22 juli 2012 10:36
4

Fortare ner?

Varför tror jag alltid att det ska gå fortare att gå ned i vikt än det var att gå upp? Jag kan se på mina noteringar att jag har gått upp 7 kg på 7 månader. Jag kan också notera att jag har gått ner 1 kg nu den senaste veckan. Är jag nöjd? Borde vara det men önskade någonstans att kilona skulle rasa av fortare. Min förnuftiga sida får ta en diskussion med den känslomässiga sidan om det här. Egentligen borde jag inte väga mig så ofta men det sitter i sedan jag körde Dukan-dieten då jag skulle rapportera in min vikt dagligen. Nu gör jag det mest för att jag känner att jag inte har full koll ännu hur jag ska äta med hjälp av LCHF. Jag behöver på något sätt vågens och måttbandets bekräftelse om jag gör rätt eller ej.

Kommentarer

 • 22 jul 2012 10:54
  FrkM
  Ja, oftast vill man ju att extrakilona ska försvinna över en natt men som du säger så bygger man ju på dem under en längre tid. Tror det är viktigt att ha det i åtanke de perioder som viktnedgången känns seg och tycker att det inte händer något. Frk M [LANK]http://padetrettio.blogg.se[/LANK]
 • 22 jul 2012 12:33
  1 kg på en vecka är ju verkligen jättebra! Grattis! Jag väger mig fortfarande varje dag och har bestämt mig för att det är helt okej att göra det - precis som det är okej att inte göra det. För min del så vill jag ha den kontrollen. Använder mig dock av en sida som heter Viktpuls.se som räknar ut ett slags medelvärde av vikten. På så vis behöver jag inte bli så orolig över att vikten kan ändras lite från dag till dag - jag ser hela tiden den långsiktiga trenden.
 • 22 jul 2012 13:51
  Jojomaja: grattis till att ha hittat din metod. Det verkar för en del att LCHF fungerar direkt För en del andra, till exempel jag, kan det bli en viktuppgång. Samma sak hände för några år sedan, att när jag körde LCHF så gick jag upp i vikt. Den gången vågade jag inte fortsätta eftersom jag hade en hel del övervikt. Nu hoppas jag på att det stämmer det som jag har läst på flera ställen, att det ska vända när kroppen är trygg. Jag körde fettsnålt i nästan två år innan jag började med LCHF.
 • 22 jul 2012 14:19
  Jojomaja: Jo, jag är fullt medveten om att det drar över, har dock inte fått riktigt ordning på det ännu. Just nu försöker jag skriva ner allt för att få koll först på kolhydraterna. Nästa steg blir att se över mängden. Jag har svårt att känna igen mig när folk säger att de känner mättnad, det är något jag måste jobba med mer mentalt.

Logga in för att skriva en kommentar.