icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Försöker hitta balansen när det gäller sömnen, kosten och träningen.
24 maj 2020 12:54
4

Försöker hitta tillbaka till LCHF igen

Det var ett tag sedan jag vägde mig men jag vet ändå att det är minst 10 kg för mycket. Jag har på flera månader inte orkat träna som jag brukar eftersom jag sedan i mars har haft nästäppa, rethosta och problem med andningen. Idag känns det ok men jag ropar inte hej ännu eftersom det har varit sådana dagar tidigare och sedan slagit om.

Jag inser dock att jag måste ta itu med kosten. Med bättre planering borde det kunna fungera bättre eftersom jag mest jobbar hemifrån enligt FHM rekommendationer. Då borde det var lättare för mig att ordna till exempel luncherna som jag annars brukar tycka är ett bekymmer. Socialt umgänge brukar också vara ett problem, något som inte jag behöver tänka på just nu.

Att jag väljer LCHF är för att det har fungerat tidigare för att hålla emot mitt sötsug. Jag vet att det brukar vara ett par tuffa veckor innan man kommer in i rutinerna. Jag försöker därför nu mentalt förbereda mig. Jag är nog den typen som måste köra strikta regler. Börjar jag tillåta mig vissa saker så tar det inte lång tid förrän jag ramlar ur helt. 

 

Gillar

Kommentarer

 • 24 maj 2020 14:52
  gittan52

  Det känner jag igen mig i frown

   

 • 24 maj 2020 17:53

  Jag har också lagt på mig några kilon som jag ätit mig till. Denna gång har jag dock fortsatt väga mig en gång i veckan och det är fascinerande/ skrämmande hur fort man kan lägga på sig 3-4 kg som kan ta ganska lång tid att gå ner. ” Gör om, gör rätt” är ett talesätt som jag gillar. Pepp!

 • 24 maj 2020 20:25

  Gittan, vi får ta nya tag 

  Medlem16, jag är inte förvånad över att jag fick mina kilon och är rätt besviken på mig själv att jag lät det ske.

  Senast uppdaterad 24 maj 2020 20:25

 • 26 maj 2020 08:57
  Tita

  Visst är det konstigt hur vi fungerar, vips hade jag fem kilo extra då jag tyckte att vi skulle fixa till lite extra gott till oss nu under "avstängningen från övriga samhället"! 

  Bara fåniga orsaker till att få sätta i sig onödiga godsaker!

  Men du har rätt vi kan det här och vet hur vi ska göra såååå nuuuu kööör vi!!!

Logga in för att skriva en kommentar.