icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Försöker hitta balansen när det gäller sömnen, kosten och träningen.
22 juni 2019 12:04
12

Fördelen med att blogga

Jag har varit medlem på MD sedan 2011 och jag kan se att det har varierat en del när det gäller hur aktiv jag har varit på bloggen. 

Idag satt jag och funderade hur det egentligen gick när jag körde en kickstart LCHF februari- mars 2015. Jag läser att det den gången gick det bra. Så vad gick sedan fel eftersom jag inte lyckades hålla vikten efter nedgången? Det är nu som jag önskar att jag kunde ha varit mer regelbunden med bloggandet. Ibland känner jag själv att jag tycker att det jag skriver inte intresserar andra och då slutar jag skriva. Men nu har jag kommit på hur jag ska göra. Jag kan blogga enbart för min egen skull genom att sätta det dolt för andra. På det sättet kan jag skriva utan att tänka på hur jag uttrycker mig eller om någon egentligen är intresserad av att läsa. 

Så nu ska jag bli bättre på att blogga men det kanske inte alltid kommer att synas utåt.

Efter allt festande under våren och försommaren känner jag att en ”detox” med hjälp av LCHF är på sin plats. När jag började tillåta mig vissa saker med kolhydrater så har det bara eskalerat. Det är dags att ta tag i bromsen när jag kommer på mig själv att frossa i tårta och smågodis. 

 

Gillar

Kommentarer

 • 22 jun 2019 12:40
  gittan52

  Visst är det bra att kunna välja på vilken nivå vi vill blogga! Vilken nivå vi väljer hänger nog mycket ihop med varför vi bloggar.

  Det jag tycker är lite tråkigt är att vi läsare inte ser om en blogg är synlig bara för MD-medlemmar eller för alla. Den dolda ser vi så klart inte. Så inte heller de som bara MD-vänner kan läsa, såvida vi inte hör till dem.

  Jag bloggade för mig själv ett tag, men inser att det ändå är mer givande om det jag skriver om ändå kan väcka någon tanke hos någon annan, eller att någon kan dela med sig av en liknande erfarenhet, ett annat tänk etc. Det är ju egentligen bara läsaren som kan avgöra vad som är intressant.

  Den här veckan bestämde jag mig för att blogga varje dag, mest för att ha fokus på själva känslan i hur jag rör mig och vad jag äter, samt att inte titta på viktresultatet innan måndag.  wink
  Framöver ska jag nog testa att inte blogga alls under en period för att se hur det påverkar mig.

 • 22 jun 2019 12:51

  Gittan52, ja det är lite så jag tänkt när jag bloggat, att det kanske kan hjälpa andra på något sätt. Dock händer det ofta att jag skriver en blogg för att i nästa stund sudda bort den, bara för att jag tycker mig inte ha lyckats formulera mig som jag vill. Det blir en typ av självcencur. Tyvärr blir det ju då att jag missar en del av vad jag tänkte. Man kan ju dock kombinera ...

  Det ska bli spännande att höra hur du tycker det blir efter att du har gjort en paus.

 • 22 jun 2019 16:12

  Jag minns när jag skrev mitt första blogginlägg och tryckte på knappen för publicering att jag kände mig nästan orolig.  Finns det någon som vill läsa om mina enkla funderingar och vardagsliv.. Det är lätt att känna så för det man upplever är ju inte nytt för en själv utan man har varit med om det och det kan kännas så självklart.  För andra blir det nya tankar och insikter. 

  Jag tycker du ska fortsätta att blogga offentligt och jag tycker om att läsa dina blogginlägg. Jag håller med Gittan om att det är bra att dela med sig av sina erfarenheter och det kan betyda mycket för andra. 

  Jag börjar själv nu med LCHF då jag känner att det har gått överstyr för min del framförallt med att äta knäckebröd med havssalt.  Till och med kassörskan i Coop sade när jag lade dem på disken att dessa är hur goda som helst och svårt att sluta äta dem. Suck.. Jag kan bara konstatera att hon hade helt rätt. 

 • 22 jun 2019 16:24

  Tack Eleganz för den återkopplingen. Kul att du också tänker köra LCHF igen. 

  Ja det kanske är så när man varit med länge att man tycker det mesta redan har diskuterats att man glömmer att det finns andra som inte varit med lika länge.

  Farligt med sådant knäckebröd. Jag har också haft en period med överkonsumtion av knäcke, och nötter och torkad frukt .....listan kan göras lång.

   

 • 22 jun 2019 18:47
  paloma

  Jag tycker om att läsa andras bloggar även om det inte är skrivet på ett speciellt sätt, man får ändå en inblick i hur andra tänker. Jag har gjort kortare uppehåll i bloggandet ibland beroende på hur jag har mått, men jag känner ändå att jag mår bra av att skriva av mig.

  Man kan själv välja hur privat man vill vara, och ibland hjälper det att skriva av sig när det händer saker i livet.

  Andra behöver ju inte läsa eller svara, men man har fått ner sina tankar som kan vara bra för en själv.

  Jag tycker inte du ska vara orolig för att du inte skriver intressant, det tycker man nästan alltid om sig själv.

 • 22 jun 2019 19:03

  Tack Paloma, det är nog som du säger att jag själv inte tycker att allt jag skriver är intressant. Nu när jag går bakåt några år och tittar vad jag skrev då så tycker jag själv att det är intressant. Jag får tänka på mitt framtida jag 😄.

 • 23 jun 2019 09:29
  Arrietty

  Jag bloggar både för att mina tankar ibland blir tydligare för at jag formulerar dem i skrift, och för att kanske väcka tankar hos andra och isf få höra hur de tänker. Ändå har jag blivit lite mer försiktig hur jag skriver för en del kommentarer sårar, upprör eller oroar mig (även om de är välmenande)

  Detta med att sakna bloggen för at förstå varför det gått som det gått... det jag upptäckt är att mina funderingar i det sammanhanget kan vara bedrägliga, det som verkligen stämmer är faktadokumentation - registring av mat, motion(ex runkeeper el swimtag), vågens digitala reggning, Då kan jag se att jag inte minns så bra som jag tror...

  Du får mig att fundera på vilka MD-bloggar jag läser och varför – det är lite olika skäl märker jag.

 • 23 jun 2019 09:45

  Arriety, jag är urusel på att registrera mat så den infon kan jag glömma ifall jag skulle vilja gå tillbaka smiley. Många gånger har jag önskat att jag hade varit duktigare för då skulle jag kanske se vad som fungerade. 

  Jag försöker nog också vara försiktig när jag skriver för jag vet att det är lätt att saker och ting kan tolkas olika. 

   

   

 • 23 jun 2019 09:47
  Arrietty

  Jag är rätt kass på att registrera saker också, därför är de här "automatregistreringarna" så bra, att digitalvågen lagrar mina siffror liksom Runkeeper och Swimtag, önskar att det ginge att registrera matintag, både tid och mängd, lika automatiskt. eftersom jag tillhör dem som slutar regga när det går dåligt...sad

 • 23 jun 2019 09:52

  Arriety, samma här, jag har Fitbit och en våg som registrerar. Fast jag har också en vanlig våg som jag använder när jag inte känner för att registrera, dvs går åt fel håll.

  När det gäller registrering av mat så har det fungerat bäst de gånger jag har följt kostschema till punkt och pricka och bara behöver kopiera rakt av till min matdagbok.

   

 • 23 jun 2019 09:59
  Arrietty

  Men - jag upptäckte fördelen med den digitala vågen för där kan jag väga mig utan att behöva se siffran, den lagras för den stund då jag vågar se sanningen i vitögat. Grejen med att inte väga mig är ju att jag inte vågar se vad jag väger...blush men ändå få det bevarat för framtiden så att jag kan se hur vikten utvecklas över året.

 • 23 jun 2019 10:06

  Jag är alldeles för nyfiken när det gäller vad vågen visar smiley.

  Vi är flera som använder vågen så jag måste dessutom tala om vem som står på vågen och välja genom att flytta tyngden.

Logga in för att skriva en kommentar.