icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Försöker hitta balansen när det gäller sömnen, kosten och träningen.
7 februari 2016 09:34
2

Ett tydligt mönster

Jag ser att det finns ett tydligt mönster i mitt ätbeteende som jag behöver förändra. Måndag till fredag lunch går det bra att följa planerna. Jag får dessutom automatiskt promenadsträcka när jag tar mig till och från jobbet. På fredagkvällen börjar der då det finns risk för att jag tycker att det är dags att få äta något extra för att jag är trött efter en arbetsvecka. I mitt fall kan det bli småätande av nötter och ost.
Lördagar har jag märkt att jag gärna tar det extra lugnt. Skönt att försöka sova ut. Det blir inte mycket rörelse för det är mycket annat här hemma som skall fixas: tvätt, städnng, handla. Dessa aktiviteter verkar också kräva "tröst" i form av småätande. Oftast till lunch är jag inte hungrig på grund av sen frukost men tar då istället småplock, och tyvärr kan detta småplock fortasätta resten av eftermiddagen.
Söndagar har jag i alla fall Zumban. Men tittar jag på mitt aktivitetsarmban är det inte alltid tillräckligt för att komma upp i det antal steg jag satt upp som mål.

Nu när jag är medveten om mönstret blir det till att hitta hur jag ska förändra det. Mitt hopp blir nu när dagarna blir ljusare att jag ska kunna lägga till några promenader på helgerna så att jag kommer upp i de steg jag har på vardagarma.
Nästa helg är dock chansen att det blir annorlunda. Jag kommer då att vara iväg och åka skidor. Kan vara en bra start för att ändra mitt beteende.

Ha en trevlig söndag.
 

Gillar

Kommentarer

  • 7 feb 2016 09:48
    aregnisw

    Det blir nog bättre när ni kommer iväg och åker skidor för då kanske det inte kan bli så mycket småätande förhoppningsvis för där är nog boven.

    Och klart du behöver din sömn och få ta igen dig efter en lång jobbig arbetsvecka men jättebra att du tar dina promenader.

  • 7 feb 2016 10:30

    Intressant att analysera på det sättet och då går det lättare att förändra än om man bara  " åker med" utan att förstå vad som händer. Positivt att veckorna går så bra och det är ju en stor stomme i allt. Tror säker du kan hitta ett bra sätt i helgerna som kommer att fungera för dig.

Logga in för att skriva en kommentar.