icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Försöker hitta balansen när det gäller sömnen, kosten och träningen.
8 januari 2022 10:31
8

Ett steg i taget

Jag läser just nu Rangan Chatterjees bok "Viktbalansen: ett steg i taget" . Och jag läser den ett litet steg i taget för att försöka se vilka råd som jag kan ta till mig. En av tipsen som jag försöker komma igång med är att göra små övningar typ när man väntar på kaffebryggaren eller tittar på morgonTV. Jag har just nu lite svårt med motivationen att komma iväg till gymmet. Utbrottet av omikron gör att jag tar det lite försiktigt eller så är det bara ett svepskäl 😉. Det han tipsar om är att ha en hantel/hantlar nära till hands och göra några få övningar. Så nu har jag plockat upp en hanteln för att träna biceps. 

Gillar

Kommentarer

 • 8 jan 2022 11:00

  Vad lustigt att vi båda två nu fått tanken att göra ett litet steg. Det är en bra tanke "att göra något är bättre än inget" och med tiden ger det också resultat! Jag har helt kommit ur Friskis och Svettis förstås under Corona-tiden och har svårt att komma mig för att gympa hemma själv. Åtminstone om jag ska tänka att jag ska gympa en timme. Men något kan jag göra. 10 minuter. Kanske mera. Jag hörde på Nyhetsmorgon om Tabata, att tränaren rekommenderade att man gör det 4 minuter bara. Vad som helst snabbt 20 sek, vila 10 sek och återigen i 4 minuter. Han sa något som att med de små stegen så varvar du dem som sitter i soffan gång på gång. Det är sant!
  Pepp,pepp!

  Senast uppdaterad 8 jan 2022 11:01

 • 8 jan 2022 11:11

  Pepp till dig också Mosel 👍

 • 8 jan 2022 13:15
  Bella50

  Jag håller på att tillfriskna från covidinfektionen...men har redan börjat förbereda , uppe i huvudet, min vårinsats för hälsa och välmående .

  Jag har en ” plan” ...vilket är steg 1. 

  Pepp till oss ✌️

  Senast uppdaterad 8 jan 2022 13:16

 • 8 jan 2022 13:31

  Bella, vi får alla se fram till våren. Krya.

 • 8 jan 2022 13:55
  MagganD

  Bra tips! 👍

  Påminde mig om att jag under en lång period körde tåhävningar när jag stod i kö, väntade på tåget eller liknande. 😊

 • 8 jan 2022 18:05
  paloma

  Det tar ungefär 66 dagar att etablera en ny vana, då är även de små träningsstunderna viktiga. Efter 66 dagar är det inte uppförbacke längre utan mer plan mark och lättare att fortsätta🙂

  Lycka till👍

 • 8 jan 2022 20:03

  Och jag som sällan klarar att hålla något mer än tre veckor😉

  Jag följer just nu ett program via en app för artrosen. Det programmet är 12 veckor långt. Och jag får två övningar att utföra varje dag. Motivationen att få ordning på värken är hög så jag försöker att dagligen göra dessa. Efter dessa 12 veckor vill jag ta ett lika långt program för ryggen.

 • 9 jan 2022 08:21
  Bella50

  Hejar på..✌️

Logga in för att skriva en kommentar.