icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Försöker hitta balansen när det gäller sömnen, kosten och träningen.
13 oktober 2015 07:08
3

Ett äpple om dagen gör dig rund om magen

Just nu är våra Aroma-äpplen mogna. I vanliga fall brukar jag inte äta äpplen men just dessa är svåra att motstå, stora röda och mycket god smak. Jag har ett lite träd precis utanför altanen och det är lätt för mig att bara gå ut och plocka. Nu märker jag tydligt hur jag påverkas, jag går upp i vikt. Jag märker också att tarmarna börjar låta mer. Jag försöker klura på om det beror på att tarmbakterierna får jobba mer eller något annat. Turligt nog lär äpplena ta slut snart för jag har bara ett träd, dessutom ska jag skänka bort några till en kompis som inte tål äpplen, förutom Aroma. Sedan blir det att strikta till det igen så jag kan få bort dessa äpplen-kilon....

Gillar

Kommentarer

 • 13 okt 2015 07:15
  aregnisw

  Tur du inte har många kvar då du för vi som äter strikt Lchf ska ju inte äta frukt.

  Lustigt du för förr skrevs det ju alltid Ett äpple om dagen är bra för magen winkmen för oss stämmer ju inte det....

 • 13 okt 2015 16:58

  LCHFtjej: vi hade faktiskt någon som ringde på och frågade om det var ok att plocka. Däremot fick de bara ta 5 st. Jag har ju några tonåringar som inte äter LCHF så det finns ju viss avsättning där också. Samt att jag vet en på gymmet som också vill ha. Jag har bara inte plockat ner alla ännu eftersom de mognar sent så de stora röda äpplena får nog fresta mig ett tag till. Jag har ju även för mig själv satt den regeln att ibland får jag äta frukt så länge det enbart är från min trädgård. Ingen risk att det blir några bananer eller ananas då  (om jag inte flyttar till någon tropisk ö).smiley

 • 13 okt 2015 16:03

  Ställ ut en korg vid vid brevlådan! Det har vi gjort och det är strykande åtgång. Själv äter vi ju LCHF så det blir kanske att vi bakar en (mjölfri)paj eller två per år.

Logga in för att skriva en kommentar.