icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Försöker hitta balansen när det gäller sömnen, kosten och träningen.
15 oktober 2016 09:46
4

En till som behöver dra i bromsen

Precis som Viljans behöver jag också dra i handbromsen. Jag vet inte om det är typiskt nu så här på hösten att stressen ökar och därför läser att det är fler som trillar av sina vanor?

Den här helgen är det den första på länge som jag märker att det inte är en massa saker uppbokade innan. Men ingen risk ändå att jag ska sitta sysslolös, det finns en del här hemma som behöver fixas. I vardagsrummet står det fortfarande lådor efter renoveringen av sonens rum. De är de där prylarna som vi inte bestämt vad vi ska göra av ännu, bland annat en del barnböcker. Jag har svårt att göra mig av med alla, en dag kanske det blir barnbarn...
Vi behöver också kolla att vi alla har kläder till begravningen nästa lördag. Äldsta sonen kommer nog i sin studentkostym så där behövs bara en vit slips. Den yngsta däremot har inte någon svart kostym och han lär ju växa fortfarande. När han slutade 9:an i våras satsade vi på en grå kostym. Vi får se om han kan komma i någon av makens kostymer. 

Bäst att klä på sig. Det är lätt hänt att jag blir sittandes med min kaffekopp alltför länge....

 

Gillar

Kommentarer

 • 15 okt 2016 10:20

  Tack myskatt. Det är begravning för min svärfar som planeras. Han skulle bli 92 år nu kommande vecka. Vi hade dock tid att förbereda oss i och med ett cancerbesked slutet av sommaren.

 • 15 okt 2016 19:37
  gittan52

  Den dagen det blir barnbarn är det förmodligen annat som gäller. Det enda vi har sparat är Lego och järnvägen ifrån Brio. Det som våra grabbar hade på 90-talet i övrigt är nog inget som känns aktuellt för små barn nu.
  Under ett race på vinden plockade jag ner barnböckerna och gav till grannbarnen istället.

  Nu finns det ju visserligen klassiker av Astrid Lindgren m.fl. men kanske kommer de i andra former än i böcker framöver. Om inte så blir det bra julklappar framöver.

  Jag hade missat att din svärfar avlidit. Tänk att få leva tills man passerat 90! Viktigast kanske är att man har haft ett rikt liv, som du skrev att han har haft.  heart

  Nu för tiden brukar inte klädkoden vara så strikt vid begravningar, men man väljer ju själv.
  Jag hade lite svårt att gå på en begravning, där en bekant tagit sitt eget liv och man uppmanade till ljus klädsel. Jag hade en ljusgrön kjol och blus, men det kändes lite konstigt.
  Fast egentligen… kanske ska vi glädjas åt den tid vi har haft tillsammans men en härlig släkting och sorgen över att de inte finns med oss längre sitter ju inte i kläderna.

  Det där med att sitta för länge i särken med kaffekoppen känner jag igen

 • 16 okt 2016 09:05
  aregnisw

  Så rätt du man sitter mera inne när det är så grått ute. Hoppas ni hittar kläder nu till begravningen. Lite slö en söndag som är så här grå är inte heller så konstigt du. Peppkram yes

 • 16 okt 2016 09:12

  Gittan52, vi får ändå hoppas att man läser i böcker även i framtiden. Jag märker dock att mina söner sällan öppnar en bok numera utan läser mest från skärmen. Kanske inte så troligt så att de kommer att läsa högt ur böckerna framöver. Det får väl i så fall bli farmors uppgift om den dagen kommer :-)

  Aregnisw, jag hittade en klänning till mig själv även om jag inte hade tänkt att köpa något nytt. Efter att ha läst etikettsregler bestämde jag mig för att yngsta sonen får räknas som barn och då räcker det med finkläder. 

Logga in för att skriva en kommentar.