icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Försöker hitta balansen när det gäller sömnen, kosten och träningen.
9 januari 2017 07:45
3

En ledig dag

Idag har jag en ledig dag. Det känns lite skönt att få vara ledig medan man läser om andra som går tillbaka till jobbet efter längre ledighet. Jag har ju jobbat i mellandagarna så det här blir den längsta lediga helgen denna gång. Men någon sovmorgon blev det inte då maken skulle iväg och jobba och äldsta sonen skriva tenta. Så snart det börjar röra sig i köket vaknar jag. 
Igår var vi ner till Norrköping och fixade vidare i svärfars lägenhet inför visning. Här blev det att fortsätta tömma skåp och förråd. Jag har nu flera säckar med kläder och köksredskap mm som jag ska ta till Erikshjälpen. Att nu ha fått rensa två hem får mig verkligen att tänka efter hur mycket man samlar på sig. Vi har diskuterat här hemma hur vi ska kunna fortsätta med att rensa våra förråd, stort hus mycket prylar. Det blir så mycket - kan vara bra att ha. Det är bra andå att det finns Erikshjälpen och andra som hjälper till att återvinna.
Igår drabbades jag av en nötattack, det är inte allergi eller så, bara lugn. Det var istället att jag inte kunde motstå en påse nötblandning som maken egentligen hade köpt till sig själv. Ibland fungerar det alldeles utmärkt att låta bli men vissa stunder slår reptilhjärnan till. De smakade dessutom inte bra, som om de var för gamla, men trots det tjoffade jag i mig. Jag vet inte om det berodde på att vi åt en kebabsallad ute igår som gjorde att jag senare på kvällen inte kunde motstå? Kanske var jag trött efter en hel dags resande och arbete? 
Idag är det dock en ny dag och dags att komma tillbaka till ketos. Jag ska sätta mig senare och planera veckans mat. Men först en kopp kaffe till....

 

Gillar

Kommentarer

 • 9 jan 2017 09:30
  Tita

  Ja det där har jag tänkt mycket på, rensandet alltså! 

  Jag försöker tappert bjuda ut saker till mina barn men de vill inte ha! Jag förstår dem deras stil är annorlunda än vad vi gamlingar har. Det finns för mycket av allt! Röda Korset har varit min räddning!

  Ha en skön ledig dag och nötattacken går över då den blir stillad😌

   

 • 9 jan 2017 11:29
  ulla165

  Haa - det kan vara bra att ha - det kallar jag för "tingens tyranni" över oss!

 • 9 jan 2017 18:25
  FrkM

  Hoppas du har haft en bra ledig dag! Jag kämpade igenom mig förmiddagen på jobb men sen rullade det på :)

  Planering är ett måste. Kanske blev det lite för lite i kombination med att du rensade och kroppen fick jobba så du "föll dit"?

  FrkM
  http://padetrettio.blogg.se

Logga in för att skriva en kommentar.