icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Försöker hitta balansen när det gäller sömnen, kosten och träningen.
16 augusti 2018 07:39
6

En fördel med att blogga på MD

Jag har insett att en fördel med att blogga på MD är att jag kan gå tillbaka och läsa hur jag tänkte tidigare. Många funderingar återkommer och vill jag kan jag leta i arkivet bakåt hur mina tankar gick då.

Nu gick jag bland annat tillbaka till arkivet för 2015. Där kunde jag hitta att det var även 2015 som mitt vänstra ben krånglade. Den gången blev jag bra efter några få stötvågsbehandlingar, kanske för att jag inte väntade så länge den gången innan jag sökte hjälp.

Samma år gick jag också hos en PT, samma som jag nu har bestämt att gå för. Jag vet att den här PT:n kommer att sätta upp en kostplan för mig och nu kunde jag läsa vad det var jag inte tyckte var bra förra gången. Det var just det här med att jag saknade förslag på recept och därför inte klarade av att variera mig. Igår när jag träffade PT:n för konsultation så tog jag upp just det här med förslag på recept. Nu fick han det som återkoppling innan vi började så nu kan han titta på hur han kan hjälpa till med den delen. Jag vet att jag kommer att behöva dra ner på fettet jämfört idag och då tycker jag det blir svårare att laga god mat. Det är ju alltid lättare tycker jag när jag kan använda grädde och ost i matlagningen. Men nu har jag bestämt mig att testa trots allt. Utmaningen kommer att bli att jag har en make som mår bra på LCHF. 

Nu är det inte många dagar kvar på min semestervecka. Idag står besiktning av bilen på schemat och senare ikväll Zumba. Däremellan storstädning av köket. När det gäller städningen så skulle jag behöva ha minst en vecka till...

 

Gillar

Kommentarer

 • 16 aug 2018 07:56
  paloma

  Jag har bloggat mindre nu på sommaren, men jag kommer att börja blogga vanligt igen nu när vi ändå mest är hemma. Det är alltid bra att se hur man tänkte tidigare.

 • 16 aug 2018 08:44
  gittan52

  Usch, dessa stötvågsbehandlingar… så ont de gör! Tyvärr hjälpte det inte mig när jag fick behandlingen.

  Du skriver att du saknar förslag på recent, men det finns ju hur mycket som helst här på MD!

  Jag har själv varit dålig på att använda mig av dem, men när jag tog mig i kragen i måndags så har jag letat både lunch och middag här och det kryllar av dem

 • 16 aug 2018 08:55

  gittan52, ja jag vet att det finns recept här på MD men det gäller för mig att hitta de som stämmer överens med PT:ns kostplan. Jag får en lista på vad jag får äta, hur mycket och när. Han använder sig av handmodellen så det kan stå en viss mängd protein, en viss mängd kolhydrater och en viss mäng fett, sedan får jag gå in i tabellerna och se vilken typ av dessa. Kruxet för mig blir att kombinera dessa till smakliga måltider och kunna variera dessa. Jag får se om jag med hjälp av sökfunktionen kan hitta något. Annars riskerar det att jag hamnar i "salladsträsket" och då tröttnar jag.

 • 16 aug 2018 11:42

  När man ska ändra kosten så ställer ofta hjärnan om sig till att gilla det nya efter ett tag, det är min upplevelse i alla fall. Men det är klart att man behöver variation i vad man lagar och att man hittar nya livsmedel som ersätter de gamla. Vi använder t.ex. b- jäst som smaksättare i såser istället för ost.

 • 16 aug 2018 17:39

  Medlem16, den här gången tänker jag se till att diskutera med PT:n så att vi hittar det som fungerar. Jag misstänker att han själv bara plockar ihop det han känner för och inte tänker på recept som jag. Vi kanske kan lära av varandra? 

  Tack Maire, jag har länge funderat att köra med PT igen och kände att nu var det bra läge för det.

 • 17 aug 2018 09:29
  pralin

  lycka  till smiley

Logga in för att skriva en kommentar.