icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Försöker hitta balansen när det gäller sömnen, kosten och träningen.
5 december 2015 09:56
4

Efterlängtad helg

Det har varit en intensiv arbetsvecka så nu känns det bra med att få ta helg. Tyvärr vaknade jag av att det gjorde ont bakom ena ögat. Jag misstänker att det kan vara något med bihålorna. Att sitta i flygplan och byta luft med alla passagerare är nog inte det bästa så här års. Dessutom har jag fått sitta i sammanträdesrum med en massa nya människor. Tack och lov behöver jag inte åka på tjänstersor så ofta. Jag träffar i min bransch en del som reser större delen av året för att besöka företag världen runt och jag skulle aldrig vilja byta med dem.
Snart hoppas jag också att kunna komma in i vardagen med maten. De kilo jag lyckades gå ner för några veckor sedan har lyckats komma tillbaka. Nu får jag jobba mentalt på att kunna hålla mig till strikt LCHF. Det blir en tröskel när jag har gjort vissa utsvävningar med kolhydraterna. När suget kommer, speciellt på kvällarna, behöver jag påminna mig själv varför jag ska hålla mig till mina matplaner, varför jag vill gå ner i vikt. Egentligen skulle jag vilja gå ner 10 kg men som det är nu skulle jag vara nöjd om jag bara kunde gå ner 5. Men mitt problem är att så snart jag har lyckats gå ner några få kilo att jag börjar unna mig. Tänker att de kan jag gå ner snart igen. Tyvärr har det blivit att jag går sakta men säkert upp. Än så länge har jag inte hitta nykeln för att få det att fungera i längden. Men jag är envis.....

Gillar

Kommentarer

 • 5 dec 2015 11:19
  paloma

  Det finns nässpray för bihålorna receptfritt om du får för ont.

  Planera in unnandet och gör det inte varje dag, jag brukar tänka att det tar några minuter att äta upp en bit choklad eller en kaka och efteråt ångrar man sig. Jag har inga förbud för det gör att jag inte kan släppa tanken på det jag förbjudit. Det är bättre att äta sig mätt så blir man inte så sugen.

 • 5 dec 2015 11:54

  Jag håller helt med Paloma angående förbud och att äta sig mätt är viktigt.Oerhört lurigt detta när man når sin vikt och släpper sig loss mer. Lätt att bli övermodig. Jag kämpar med detta nu och känns som som 16: 8 hjälper mig samt att jag har slutat helt med godiset stillar sockerbegäret.  Nyckeln finns! Ha en skön och avkopplande helg.

 • 5 dec 2015 12:39

  Paloma, är det Nasonex du tänker på? Jag tror jag har en flaska någonstans, och Rinexin.
  Jag brukar försöka äta mig mätt men jag har insett att jag saknar ofta förmågan att kunna känna mättnadskänsla. Jag kan lätt äta större portioner än mina tonårskillar om jag inte tänker efter. Och ändå kan suget komma därefter. Jag har funderat på att testa 16:8 igen men är lite osäker eftersom jag märkte att mina stressnivåer ökade. Jag tror jag behöver frukosten för att kunna hantera kortisolet under dagen.

 • 5 dec 2015 13:54
  aregnisw

  Jobbigt när man får ont i öronen men hoppas det hjälper med någon nässpray.

  Sen det här med vikten är ju så svårt ibland och jag håller med dig för mig kommer det alltid sug på kvällen efter något. Dagarna går jättebra för då äter jag mig rejält mätt och äter inga mellanmål eller tar något till kaffet mer än skvätt grädde eller mjölk. Jag provade 16:8 men det tror jag du kommer ihåg och för mig var det stressande så för mig passar det inte alls. Jag vill också gå ner mycket mera i vikt än vad jag skrivit jag ändrade mitt mål från 68 till 67 men tror jag är väldigt glad om jag kan hålla mig runt 67 då får jag vara mycket nöjd men där är jag inte än på långa vägar det går sakta nu 1 hg i taget....

Logga in för att skriva en kommentar.