icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Försöker hitta balansen när det gäller sömnen, kosten och träningen.
3 februari 2018 08:00
5

Drygt 8 år med MD

Jag insåg när jag gick in på min profil att jag har nu varit med på MD i drygt 8 år. När jag gick med 2010 var min startvikt 75kg, idag är den ungefär densamma. För 7-8 år sedan lyckades jag gå ner på kort tid i vikt men sedan har kilona sakta kommit tillbaka. Det verkar stämma att kroppen gärna vill nå sin högsta vikt igen smiley.

Att jag även är på väg in i klimakteriet gör ju det heller inte lättare. Jag antar att ämnesomsättningen går ner mer och mer och då gäller det att anpassa rörelse och näringsintag efter det. En omställning som inte alltid är så lätt. Det jag också har märkt är att jag lättare får ont i musklerna jämfört tidigare, inte så ovanligt när vissa hormoner minskar.

Ovantående kan förklara en del men det finns inget som hindrar att jag försöker hitta lösningar. Jag kommer hänga kvar här och ni kommer säkert få läsa om mina olika experiment på min väg till att hitta min balans.

Gillar

Kommentarer

 • 3 feb 2018 08:17
  Bella50

  Jo, du kampen tar aldrig slut för oss. Bara att inse fakta. 

  Jag vill aldrig nå högsta vikten igen. Därvidlag är jag bestämd.

  Lycka till på din fortsatta resa ✌️

   

 • 3 feb 2018 08:22
  gittan52

  Jag ser fram emot att ta del av dina framtida experiment smiley

  Många påstår att vikten stannar på den nivå där kroppen vill vara när man äter enligt LCHF. Vet inte om det stämmer.

  Intressant att ta del av alla olika sätt vi försöker nå vårt mål och kanske har du hittat ett av dina genom att ta din potatismjölsdrink på morgonen.

 • 3 feb 2018 08:37

  Ja Bella, du har verkligen lyckats kämpa vidare. Samitidigt skulle jag önska att det inte behövde vara en kamp hela tiden. 

  Gittan, ja det har man hört en del gånger att med LCHF så stannar vikten där den vill vara. Samtidigt vet jag ju med mig själv att jag inte alltid håller mig till LCHF. Det är nog för många tillfällen då jag faller ut. Och om man som jag har även svårt med mättnadskänslor och sötsug så kan det bli för mycket även av "godkänd" LCHF-mat. Det är just därför jag testar det här med potatismjöl. Något som jag för fler år sedan också testade men började på fel sätt. Den gången var det för att få bättre sömn, istället fick jag orolig mage hela natten.  Nu är det fler som har kört och då kan man få bättre råd hur man egentligen ska göra. Som någon har sagt, ge det en månad innan du utvärderar något.

 • 3 feb 2018 09:33
  ulla165

  Jag har inga riktiga sug - är nog lyckligt lottad därvid lagt. Men den där mättnadskänslan, som det pratas mycket lite om, har jag stora problem med.  Den vill liksom inte befinna sig. Den tjänar nog ett alldeles eget tråd...

  Hur funkar det där med potatismjölsdrink?

 • 3 feb 2018 10:51

  Just det där att först är den en jäkla kamp att gå ner i vikt , sedan fortsätter kampen varje dag , vid varje måltid för att hålla vikten  ser jag som min största utmaning.

  Det är jobbigt att behöva kämpa varje dag .

  Önskar så att jag var en av dem som lyckas gå ner till målvikt och sedan hittar en livsstil som de trivs med och som  inte innebär kamp varje evig dag......

   

  Kommer med stort intresse följa  dina kommande expriment !

Logga in för att skriva en kommentar.