icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Försöker hitta balansen när det gäller sömnen, kosten och träningen.
20 januari 2019 16:35
4

Djupa tankar

Idag fick jag ett meddelande från en tidigare chefskollega som jag jobbade mycket tätt med innan jag bytte tjänst inom företaget. Hon var nyfiken på vart jag skulle gå nu när jag slutar.

I och med att jag bytte tjänst och våningsplan för ca 5 år sedan så blev det inte av att vi träffades lika ofta. För ett år sedan blev hon åter igen diagnosticerad med cancer. När vi jobbade nära varandra fick hon bröstcancer som hon blev friskförklarad från. Nu är det istället någon form av tarmcancer med tyvärr inte lika bra utsikter. Hon verkar dock svara på cellgifterna så hoppet finns kvar även om biverkningarna är svåra.

Meddelandet fick mig att tänka hur bra jag har det som fortfarande är frisk. Mitt kämpande med vikten Och mindre krämpor är ju inget i jämförelse. Däremot tänker jag på hur jag borde ta vara på livet. Jag har suttit och fört över bilder från CD till hårddisk och det var en del bilder från 2003-2005 då barnen var små. Tiden går fort.

 

Gillar

Kommentarer

 • 20 jan 2019 16:59
  gittan52

  Livet kan förändras från en minut till en annan.
  Häromdagen var det begravning av en fd granne till oss, som omkom i en bilolycka i november. Hennes man blev allvarligt skadad och det var först nu han kunde vara med på en begravning, men han har en krossad arm och ett krossat ben och hade ”permis” från rehabcentret där han är för tillfället.

  Jag hade tänkt vara med, men behövdes hos barnbarnet och jag kände att livet fick gå före.

  Visst får vi perspektiv när vi hör om vänner och bekanta som är allvarligt sjuka eller som har avlidit, men får inte förringa det vi själva kämpar för, tycker jag.

  Något jag lärde mig under mina långa perioder med fibromyalgismärta var att glädjas åt det jag faktiskt kunde göra istället för att gräma mig över det jag inte kunde. Inte så lätt alla gånger, men det fungerar ganska bra efter att jag tränat på det.

  Jag tror att det kan vara både nyttigt och inspirerande att tillåta sig djupa tankar ibland. heart

 • 20 jan 2019 18:53

  Jag jobbar i vården och har ofta svårt sjuka patienter. Ett perspektiv det ger är just att man är tacksam för det liv man har. Men också ger det perspektivet att jag faktiskt vill ta tillvara på det och unna mig att vara normalviktig den tid jag har kvar.

 • 20 jan 2019 21:51
  paloma

  Visst ska man vara tacksam för hur bra man har det, men vissa dagar fungerar det inte. Jag har mist flera anhöriga i cancer bl.a min storasyster som bara var 30 år, och det känns så orättvist när några drabbas flera gånger i livet.

  Det är tur att vi inte vet något om framtiden.

 • 21 jan 2019 07:00

  gittan52, jag minns att du har skrivit om den tragiska händelsen. Och visst är det så, man kan aldrig veta vad som finns kring nästa hörn. Själv var jag och min familj med om en bilolycka när jag var 4 år och det är mitt första minne, ett som jag kan spela upp som en film i huvudet. Det var enbart min mamma som skadade sig och det har påverkat henne resten av livet även om själva skadorna läkte. Jag hoppas maken får hjälp att lyckas komma vidare.

  Medlem16, det kanske också är ett sätt att vara tacksam, att ta hand om sig själv och sin kropp?  Att satsa på att vara normalviktig är ju också att satsa på att slippa levnadssjukdomar. Jag kommer nog också att fortsätta att tänka vad jag äter och hur jag rör på mig.

  paloma, det måsta ha varit mycket tungt att förlora sin syster i så tidiga år. Jag kan förstå att tankarna också kan komma ifall en själv har risk för att drabbas. Min svärfar var den enda som fick bli gammal eftersom hans bröder och syster alla dog tidigt i cancer. Cancern tog svärfar också till slut men då hade han hunnit bli över 90 år.

  Det är tur som du säger att vi inget vet om framtiden. 

Logga in för att skriva en kommentar.