icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Försöker hitta balansen när det gäller sömnen, kosten och träningen.
19 september 2016 08:37
2

Det där kaffet

Nu på morgonen märkte jag att jag hade högre vilopuls än vanligt. Det fick mig att fundera vad det kunde bero på. Det appen garanterat kommer att föreslå mig är att dricka mer vatten och det brukar fungera. Men varför uttorkad? Jag tycker att jag dricker normalt. Då kom jag att tänka på allt kaffedrickande i helgen. När vi är lediga brygger vi en extra stor kanna på morgonen, en kanna till lunch och kanske även en kopp ute på eftermiddagen, som igår när vi shoppade. När jag jobbar brukar jag hålla mig till morgonkopparna och eventuellt någon till lunch. Koffeinet vet jag påverkar kortisolet och även om kaffe är tillåtet vid ketoadapt så finns kommentaren att det kan försvåra att komma i riktig ketos.  Kanske även därför viktuppgång i helgen? 

Jag tänker inte sluta med kaffet men jag ska försöka dra ner för att se om jag märker skillnad.  Det är väl som en massa annat, nyttigt men i lagom mängd.

 

Gillar

Kommentarer

 • 19 sep 2016 18:37
  aregnisw

  Jag reagerar heller inte på kaffe jag dricker massor och men mindre nu sedan det tog slut mellan R och mig för vi var ena riktiga kaffedrickare och då gick jag ner i vikt konstigt du. Men jag dricker massor med vatten också. Ja det är ju bara att konstatera att vi alla är väldigt olika känsliga för vissa saker.

 • 19 sep 2016 19:09
  Kanylia

  Är med i 'det där kaffet' klubben.

  mina första ca fem månader på lchf slutade jag dricka kaffe. Vid årsskiftet i år upptäckte jag äggmjölk och tog tillbaka kaffet. Sedan dess stannade viktnedgången. Nu är det inte enda möjliga orsaken till viktstopp, kan vara magen oxå och sömn mm. Jobbar på de två nu att de ska vara braiga men det är en bisats till ditt ämne. 

  Är alltid svårt att påvisa kausalitet när det handlar om en enstaka subjektiv upplevelse men Är man inte en inbiten kaffeinist, vilket inte jag var/är verkar det eventuellt kunna ha betydelse för kortisol/viktpåslag.

  En dag i framtiden ska jag lägga kaffet på hyllan och se om vågen börjar röra sig nedåt igen. Ska bli roligt att läsa om du märker någon skillnad när du drar ner på mängden! Lycka till.

  K

Logga in för att skriva en kommentar.