icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Försöker hitta balansen när det gäller sömnen, kosten och träningen.
18 januari 2017 07:14
5

Det är vad jag äter som gör skillnad

För mig är det tydligt att det är vad jag äter som gör skillnad. Jag har de senaste dagarna slarvat med ingefära, inte de där vanliga, utan en sort som jag köpt på hälsokosten som är som torkad frukt (osockrad). Som vanligt kan jag inte hålla mig till några enstaka bitar utan äter till påsen tar slut. Första gången jag åt dessa tyckte jag de var mycket starka och magen höll med. Det tog inte lång stund till jag hade vant mig. Och mycket troligt har detta slarv fått mig ur ketos, jag har inte ens brytt mig om att mäta. 
Dessa dagar som jag slarvat med ingefäran har jag dock tränat en del, tre dagar i rad Zumba och i går morse även styrketräning. Resultat, vikten står still, den står på den vikt jag lyckades gå upp till efter senaste helgen. Nu gäller det för mig att skärpa till mig igen. 

 

Gillar

Kommentarer

 • 18 jan 2017 08:35
  Bella50

  Samma här...trots bra E% och koll på kalorierna och ökad daglig rörelse.

  Tröstlöst var ordet för dagen  😳

  Pepp 👍

   

 • 18 jan 2017 08:47

  Pepp på dig också Bella💪

 • 18 jan 2017 08:54
  paloma

  Det är mest det vi äter som påverkar vikten, det märkte jag över jul och nyår. Jag var jätteförkyld och fick bihåleinflammation. Ingen motion på två veckor, men minus på vågen trots att jag slarvade en del.

  Men summan av matintaget var nog lägre än vanligt.

  Det är nog ännu känsligare med LCHF, om man äter kolhydrater.

  Pepp!

 • 18 jan 2017 09:25
  aregnisw

  Ja jag säger som Bella samma här uppåt på vågen men jag vet varför och för mig är det också förkylning och min onda fot. Sedan har vi festat lite för mycket R och Jag och man tröstar sig mer både det ena och det andra. Men nu är det slut på det nu måste jag dra i handbromsen igen. Pepp till dig LUAL.

 • 18 jan 2017 19:16

  paloma och aregnisw, när det gäller förkylningar tror jag det finns två sorter, antingen äter man mindre för att det inte smakar eller mer för att trösta sig. Pepp på er båda smiley.

  Jag började få ont i bihålorna förra veckan och det var då jag började med ingefäran. Mina bihålor blev bättre men jag kunde inte sluta med ingefäran wink.

Logga in för att skriva en kommentar.