icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Försöker hitta balansen när det gäller sömnen, kosten och träningen.
27 augusti 2015 06:44
1

Den viktiga sömnen

Jag har under många år haft problem med att jag inte sover hela nätter. Ofta har det varit så att jag vaknar mitt i natten och får svårt att somna om. Det brukar bli att jag lägger mig framför TVn en stund för att hitta sömntåget igen. Nu under sommaren tycker jag att jag har märkt en förändring. Jag lyckas oftare sova hela tiden i sängen.
Så vad är det som har ändrats? När jag gick för en PT tidigare i somras fick jag ett upplägg för kosttillägg. Det är Omega 3, magnesium, d-vitamin och zink. Tittar jag på mina prover jag tog i våras på Werlabs ser jag att jag låg under referensintervallet på både magnesium och zink. Jag tycker jag äter kost som ska ge dessa mineraler men kanske jag inte lyckas ta upp riktigt av mineralerna från kosten. Det kan ju bero både på ålder och träning. Mina cravings för choklad verkar också ha minskat. Detta kan ju också ha berott på att min kropp skrek efter mineraler. Nu får vi se om allt bara är en tillfällighet men att nu känna att jag äntligen kan sova hela nätter är en härlig känsla. Jag vaknar dock tidigare än väckarklockan men det ger mig bara lite extra tid på morgonen vid frukostbordet.smiley

Gillar

Kommentarer

  • 27 aug 2015 13:15

    Intressant och jag sover också bättre sedan jag började med magnesiumspray.

Logga in för att skriva en kommentar.