icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Försöker hitta balansen när det gäller sömnen, kosten och träningen.
13 augusti 2018 10:13
3

Dags för en veckas semester

Då var det dags för mig att ta en vecka nu när de flesta andra är tillbaka. Det blir dock ingen vecka då jag ska ligga på en strand och slappa. Jag började med att kliva upp som vanligt vid 6 för att skjutsa sonen till en tensta. Sedan efter frukost började jag med med ungsrengöring. Jag ska testa hur självrengörande ugnen är. Har aldrig testat förr och det behövs verkligen. Lite eget blir det dock idag efter lunch eftersom jag har bokat fotvård.

Jag har på sätt och vis givit upp 17 dagars-dieten eftersom min mage inte blev så glad av det och jag saknade energi att göra något. Nu gör jag en variant av den. Frukosten är densamma men jag kommer att se hur jag gör lunch och middag lite mer varierande. Det finns ju en del recept här på MD att hitta. Om jag ser till att vara duktig att skriva upp allt så kanske jag kan få en fördelning som fungerar? Det som jag dock lärde mig under den gågna veckan var att ett glas kefir med en frukt på eftermiddagen verkade ha hjälp mot sötsuget senare på eftemiddag/kväll, samma med matcha te. Om suget skulle komma efter middagen så blir det en kopp matcha eller grönt te.

Nu när jag verkar orka lite mer ska jag också se till att komma igång mer med träningen. Igår blev det ett pass BodyBalance på morgonen och ett Zumbapass ute i regnet på kvällen.

Gillar

Kommentarer

 • 13 aug 2018 11:18
  seglar67

  Bra att du använder ditt eget förnuft och känner efter hur kroppen vill ha det. Om energin försvinner är det ett varningstecken, tycker jag. Likadant om magen protesterar. Mellanmålet på eftermiddagen tror jag ibland är hela hemligheten bakom att jag lyckats med min viktnedgång. Jag äter en rejäl skål kvarg, blandad med tinade, frysta bär, en matsked proteinpulver med vaniljsmak och ett par matskedar hackade nötter. Det blir tre mål mat om dagen, eftersom jag äter enligt 16/8. 

  Alla frågar vilken diet man följer. Jag har misslyckats med alla dieter i hela mitt liv, så jag svarar att jag inte följer någon diet alls, men jag undviker socker, mjöl, pasta och ris.

  Zumbapass i regnet låter underbart! laugh

  Senast uppdaterad 13 aug 2018 11:19

 • 13 aug 2018 11:23

  seglar67, ja det blir väl lite åt det jag lutar åt att jag får prova mig fram. Jag har testat 16:8 tidigare och det var då heller inget för mig. Min kortisolnivå gillade det inte riktigt. Jag få testa vad som funkar och precis som du kommer jag att så mycket som möjligt undvika socker och mjöl- produkter. Ris kanske det blir de få gånger jag äter sushi. 

 • 13 aug 2018 14:00
  paloma

  Jag har pyrolysugn, det fungerar jättebra men man måste rengöra ugnsluckan noga innan på insidan innan man slår på rengöringen. Det blir 500° i ugnen och bränner fast smutsen annars, och god ventilering är också bra.

Logga in för att skriva en kommentar.