icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Försöker hitta balansen när det gäller sömnen, kosten och träningen.
27 september 2015 09:37
6

Dags att ta tag igen

Jag vet inte hur många gånger jag har skrivit om att nu är det dags att ta tag i kosten igen. Jag måste erkänna att jag ibland blir trött på mig själv för att jag inte lyckas hålla det jag planerat. Jag har lyckats ett antal gånger förr, varför lyckas jag inte nu? Vad är det för mekanismer som påverkar mig?

De senaste dagarna har jag varit riktig förkyld och då blev det tydligt att jag är en tröstätare. Samma sak kan även hända om jag har sovit dåligt, någon i familjen blir sjuk och så vidare. Med andra ord, det kommer alltid bli tillfällen då jag kommer att känna för att tröstäta och det inser jag kan inte fungera i längden. Nu försöker jag komma på hur jag ska träna detta mentalt. Var börjar jag?

Jag måste nog för mig själv sätta upp en tydlig målbild och sedan vara överens med mig själv vad som gäller. Till exempel att säga till mig själv att jag vill gå ner i vikt är inte tillräcklig motivation utan jag måste vara överens med mig själv varför jag vill gå ner. Vad vill jag med viktminskningen? Är det viktminskningen som är det viktiga eller är det något annat? Är jag kanske nöjd med hur det är idag och därför har svårt med motivationen?

Jag försöker plocka fram en känsla som jag minns jag fick efter att jag hade gått ner en hel del 2011. Det var när jag helt plötsligt kunde känna vissa muskler i låret som jag aldrig hade känt tidigare. Jag minns också hur mycket lättare det var när jag skulle köpa byxor och höga stövlar.  Det är nog den målbilden jag ska ta fram igen. Känslan när man står i provhytten och inte har problem att hitta byxor som passar. Eller när jag kan sätta på mig den slimmade klänningen jag köpte i Frankrike en gång utan att det bullar ut här och där? Även om jag passerat 50 kanske det kan bli ett tillfälle att sätta på sig den? Kanske jag ska ta en före-bild med den klänningen så jag har något att utgå från? Hm, jag undrar var jag har hängt den?

Ha en härlig söndag

Gillar

Kommentarer

 • 27 sep 2015 11:52
  aregnisw

  Men LUAL du väger väl inte för mycket du väger 68 ca och det är vad jag försöker komma ner i jag tycker du ska vara nöjd med den vikten för den är väl toppenbra när jag vägde 68 så var jag bra mycket slankare än jag är nu när jag pendlar mellan 73 och 73.7 stod still i flera dagar på 73.1 och då var jag jätteglad men sen idag så hade det gått upp några hekto igen. Så var nöjd du är ju lång också.

 • 27 sep 2015 10:21
  Bgitta

  Håller med. Tänk om man kunde komma på dom där mekanismerna som styr och ställer krokben. Ena dagen är motivationen på topp, för att några dagar senare helt ha hamnat i skymundan av känslan av att bara vara nöjd med hur man ser ut. Hoppas du hittade klänningen.

 • 27 sep 2015 14:27

  Ja, jag hoppas det kan vara tillräckligt motiverande för mig . Känner jag mig själv så kan det bli att jag istället köper en ny klänning wink. Men kanske jag ska sätta upp att jag en dag ska visa en bild här när klänningen sitter som den ska? Blir ju lite svårare att komma undan då....

 • 27 sep 2015 14:10

  Ebbesmor; förstår mycket väl ditt resonemang för det var något min man upplevde när han gick över till LCHF, mer energi och bort med en del magproblem. Han har dock aldrig haft problem med övervikt nästan tvärtom (59 kg, 175 cm).
  Jag har själv dock inte upplevt någon större skillnad i hälsan för egen del om jag håller mig till LCHF eller ej, så det blir svårt för mig att använda det som belöningssytem. Undantag är choklad som jag har märkt att jag ibland kan bli "bakis" på men inte alltid.

 • 27 sep 2015 13:09

  Tack aregnisw, men jag har inte uppdaterat på MD på ett tag smiley. Det får bli mitt första mål, att komma ner till 68 kg igen. Med mitt tröstätande är det lätt att lägga på sig några kilo och just därför behöver jag jobba med långsiktiga mål så att jag kan hitta en vikt som jag trivs med och sedan stanna där.

  Bgitta, jag hittade inte den franska klänningen just nu men hittade en annan från min smala period 2011. Nu har jag tagit en bild och nu blir målet att den ska sitta snyggt igen.

  Ebbesmor, för hälsan ett bra mål frågan är bara hur jag ska mäta det?

 • 27 sep 2015 23:06

  Kläder är bra som mål. Jag försöker hålla min vikt och när jag har en tendens att tröstäta försöker jag stanna i känslan som driver mig och inte fly ifrån den. Samt att jag framkallar vad som kommer att hända om jag ger efter för dåliga matvanor igen. Inte komma i en klänning är en bra motivator och jag vill känna känslan hur ett blixtlås är lätt att dra upp och kläderna faller snyggt .. Så härlig känsla!

Logga in för att skriva en kommentar.