icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Försöker hitta balansen när det gäller sömnen, kosten och träningen.
17 oktober 2015 08:29
4

Dagens utmaning

Idag fyller svärfar 91 år och då ska han och delar av släkten komma hem till oss för att fira. Nu sitter vi här och funderar på vad vi ska bjuda på. Maken och jag kör LCHF, svägerskan kör iTrim och svågern är vegan, barnens kusin vegetarian, övriga är blandkostare.Det får bli någon typ av buffé där man får plocka det som passar. Svägerskan får väl ta med sig eget pulver, där har jag svårt att bidra. Jag har märkt att när vi bjuder brukar vi försöka få till så att det finns något för alla. Däremot har jag inget minne av att svägerskan har ansträngt sig när vi kommer dit. Nu är det ju inte så ofta vi träffas utan det brukar bli när vi firar jul hos dem och då får vi själva ta med det som passar eftersom vi till jul kör en form av knytis.
För det mesta tycker jag inte det är problem att vara bortbjuden och köra LCHF. Kanske det beror på att vi mest umgås med våra vänner under sommarmånaderna och då är det oftast grillat. En del är rikitgt omtänksamma och brukar ordna vispgrädde med bär om det är så att de gör en efterätt med socker.
Svårare kan det kanske vara om man åker på kurs eller heldagsseminarier. Jag brukar inte begära specialkost eftersom det brukar gå att bara plocka bort tillbehören och ta mer sallad. En gång testade jag dock att fylla i lågkolhydratkost under önskemål. Det blev ett intressant utfall. Den dagen serverades det lamm, potatis och grönsaker. Det jag fick istället var en stor portion med fläskfilé och sedan fanns ju grönsakerna. De vid mitt bord undrade varför jag fick fläskfilé och det undrade jag också. Att äta lågkolhydratkost innebär ju inte extra kött, men jag var glad att de ändå hade anstängt sig. Tyvärr är det fortfarande så att många inte vet vad det egentligen innebär med LCHF. För tänker man efter ska det inte vara så krångligt, rena råvaror, var inte rädd för fett och undvik spannmål och socker.

Dags att återgå till dagens planering.

Gillar

Kommentarer

 • 17 okt 2015 10:48

  Pannacotta på kokosmjölk och veganskt gelantin :D 

 • 17 okt 2015 11:21

  Tack elm010. Efterätten blir nog inget problem. När det gäller tårtor så är svågern plötsligt inte längre vegan, där får det bli en vanlig tårtasmiley. Själv är jag mer strikt när det gäller LCHF så inget fusk med tårta utan jag får nog ta vispgrädde med lite bär.

  Menyn blev: spenatsoppa gjord på kokosmjölk. För oss som vill, en bit lax i soppan övriga en bit bröd.
  Avokadopaj med löjrom. Vegan får en blomkål/morotssallad i tomat och basilikadressing eftersom pajen innehåller ägg och majonnäs.
  Tonåringarna får hemmagjord pizza.

 • 17 okt 2015 12:21
  aregnisw

  Det där låter jobbigt tur ni inte träffas ofta men lycka till och er meny ser ju perfekt ut för alla yes

 • 17 okt 2015 13:00

  Ååå, spenatsoppa så gott!

Logga in för att skriva en kommentar.