icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Försöker hitta balansen när det gäller sömnen, kosten och träningen.
7 augusti 2018 19:45
6

Dag 2 av första 17

Igår fick jag huvudvärk någon gång efter lunch. Idag tog jag lite salt i ett glas med vatten och lite citron till i samband med frukost. Detta eftersom jag misstänkte att huvudvärken berodde på saltbrist. Man rekommederar att inte använda så mycket salt i den här dieten men jag tror salt ändå behövs speciellt om man dricker mycket vatten. 

Jag fick en fråga från Bella om %-andelen. Jag kollade diagrammet idag och då blev det 47% fett, 37% protein och 21% kolhydrater. Det blev lite åt det hållet igår också. Tittar jag på mängden kolhydrater så ligger det kring 50g. Det här ska vara Accelerationsfasen - en form av kickstart. Nästa fas blir Akitveringsfasen, den också på 17 dagar. Då får man lägga till lite fler råvaror, det ser jag redan fram emot.

En sak som är lustigt är att man rekommenderar motion 2x17 min. Det är precis den tiden det tar för mig att promenera till och från t-banan. I övrigt har jag tagit lugnt med träningen tills jag känner att jag inte har några omställningsbesvär. Ofta blir jag mer sugen när jag tränar konditionsträing såsom Zumba så jag vill vara säker på att det inte sker så att det stör min upplagda plan. Istället kanske jag får se till att köra mina övningar från sjukgymnasten som jag har slarvat med.

Gillar

Kommentarer

 • 7 aug 2018 21:57
  paloma

  När jag hade mina fastedagar med 5:2, så åt jag några skivor saltgurka för att slippa huvudvärk. Det brhkade hjälpa bra🙂

 • 8 aug 2018 08:05
  klaraelv

  Så mycket fett? Trodde den där dieten var mer mot högt proteinintag och mindre av både fett och kolhydrater. Då kommer den inte vara något för mig ändå sad

 • 8 aug 2018 08:15

  Klaraelv, det enda jag får använda i fettväg är 2 msk olivolja. Fettet i övrigt kommer från till exempel äggula och min 3%-ig kefir.

  Vill man öka % protein så är det nog bara att ta en proteinshake eller något annat proteinrikt som så kommer % att skifta. Allt är ju relativt när det gäller -%. Det här är dessutom bara en av faserna. Vi får se hur kommande faser blir.

 • 8 aug 2018 08:25
  klaraelv

  Oj, vad missvisande det blir när man använder sig av % då, trodde att det var värre än så när jag såg fördelningen. För när jag läste på om din diet så såg den ut som något som jag mer eller mindre redan äter efter, därför blev jag väldigt förvånad över att det såg ut att vara så mycket fett.

  Hoppas du får bra utdelning av dieten, blir intressant att följa första etappen.

 • 8 aug 2018 18:12

  klaraelv, jag kollade hur mycket protein jag sätter i mig per dag och det blir ca 80-90 g, dvs ungefär 1.1 g protein /kg kroppsvikt. När jag kommer igång med styrketräningen kan jag fundera på om jag vill öka mängden av protein i mina portioner. Än så länge har jag hållt mig mätt men har heller inte tränat tungt.

 • 8 aug 2018 22:27
  klaraelv

  Två portioner med proteinpulver så lägger man på ca 55 g proteiner utan att det blir några större mängder med kcal. Många dagar klarar jag mig med att addera bara en portion, en som jag tar direkt efter träningen.

Logga in för att skriva en kommentar.