icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Försöker hitta balansen när det gäller sömnen, kosten och träningen.
10 mars 2019 08:58
10

Då var det dags för återställaren

Om jag inte visste det tidigare så vet jag nu hur jag ska göra för att gå upp i vikt, ät smörgåsar, bakverk och godis. Jag har under hösten efter en efterlängtad mindre viktnedgång lyckats hålla mig stabil. Målet har varit att gå ner mer men det kändes ändå bra att ha lyckats få bort några kilo eftersom det har varit så trögt tidigare.

Men för några veckor sedan började mitt förfall i samband med en tjänsteresa. Gratis är gott men även farligt för vikten. När jag sedan kom hem och tänkte ta mig upp på banan igen så drabbades jag av ryggskott. Ingen träning och tröstätande för att jag hade ont. Förra veckan var jag så iväg på semester till Oslo med äldsta sonen. Att gå ut och äta i Oslo är inte billigt så vi satsade på frukostbuffén och sedan äta smörgåsar eller annan snabbmat resten av dagen. Att vi promenerade en del hjälpte inte mot det jag lyckades stoppa i mig. 

Gårdagens vägning blev en väckarklocka att jag inte kan misshandla min kropp med att äta skräp. Synd bara att jag låter det gå så långt innan jag vaknar. Nu är ändå motivationen där och det blir att snabbt få bort dessa nytillkomna kilon. Idag blir det därför en smoothiedag (Tranistional Fast Day) enligt 17DD. Jag har också upptäckt att mitt ben verkar acceptera att jag promenerar så det tänker jag utnyttja idag när solen skiner. Våren är på väg och det ska jag också se till att jag är, på väg nedåt i viktskalan.

 

Gillar

Kommentarer

 • 10 mar 2019 09:02
  MagganD

  Vad har du i dina smoothies? Tror det kan vara bra att chocka kroppen för att få fart neråt igen. yes

  Ny dag, nya tag! Lycka till!

 • 10 mar 2019 09:11

  Tack MagganD,

  Det är tre olika recept som kommer från boken "The 17 day diet". 
  Frukostsmoothie innehåller: mandelmjölk, youghurt, proteinpulver, fibrer, ananas och banan.

  Lunchsmoothie: mandelmjölk, youghurt, proteinpulver, fibrer och jorgubbar.

  Middagssmoothie: mandelmjölk, proteinpulver, blåbär, spenat och matcha.

  Jag har kört det tidigare med bra resultat. Det gäller att stå ut med att bara få dricka smoothies

 • 10 mar 2019 09:42
  MagganD

  Är tanken att man ska leva på 3 smoothies/dag i 17 dagar? Jag skulle sakna att få tugga... *skrattar*

  Har aldrig testat mandelmjölk, men med proteinpulver och bär blir det nog mumsigt! cheeky

 • 10 mar 2019 09:47

  Nej, det är bara under en dag innan man börjar sin 17 dags cykel, det är 4 olika cykler. Fast jag kommer inte nu att köra någon 17 dagars- diet. Jag kör bara smoothiedagen.

 • 10 mar 2019 09:53
  MagganD

  Aha. Men är nog klokt med rivstart för att känna att man är igång! yes

 • 10 mar 2019 10:09
  aregnisw

  Lycka till LUAL jag vet hur det känns samma för mig innan man vaknar du laugh 

 • 10 mar 2019 10:11

  Tack aregnisw. Vi blir äldre men inte alltid klokare 😉, i alla fall när det gäller ätbeteendet.

 • 10 mar 2019 12:34

  LissaLo, det är väl nästa som barnuppfostran man har läst en massa och tror sig veta hur man ska göra😉

 • 10 mar 2019 12:39
  paloma

  Jag har fått för mig att vikt som vi ökar snabbt och tillfälligt brukar vara lättare att minska, så förhoppningsvis är du snart tillbaka där du var innan resor och ryggskott.

  Lycka till🙂👍

 • 10 mar 2019 12:58

  Tack Paloma, det är det jag också hoppas på. 

Logga in för att skriva en kommentar.