icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Försöker hitta balansen när det gäller sömnen, kosten och träningen.
30 januari 2021 09:18
3

Då ska vi ser hur det går denna gång

Det var ett tag ser jag att jag skrev något här. Jul och nyårsfirande har passerat, denna gång i annorlunda form. Vi fick umgås digitalt med släkt och vänner. Turligt nog så bor våra studerande vuxna söner kvar här hemma så den närmsta familjen finns hela tiden nära. Vi jobbar/studerar alla hemifrån.

Under trettondagen dog min mor, drygt 95 år gammal. Hon hade dagen innan fått sitt covid- vaccin med förhoppningen att vi snart skulle kunna träffa henne igen men så blev det inte. 
 

Så var det här med vikten. Länge har jag haft svårt att komma igång med något. Efter att ha funderat ordentligt så kom jag fram till att jag testar det som fungerade bra för 10 år sedan, Dukan. Nu har jag kört klart snart attackfasen och gått ner 1,9 kg. Med tanke ur trögt det har varit tidigare så är jag riktigt nöjd. Maten är inte direkt inspirerande men än så länge lyckas jag hålla undan sötsuget och håller mig på banan. 
I morgon är det dags att starta nästa fas och då får jag lägga till grönsaker. Skönt att få variera lite mer.

Det ser ut att kunna bli fint väder idag så jag ska se om jag kan ta fram längdskidorna och testa om jag kan ta mig fram här i närheten eller så får det bli en vanlig promenad.

Ha en skön lördag.

Gillar

Kommentarer

 • 30 jan 2021 09:43

  Jag bifogar en länk som kanske bättre kan förklara https://www.mabra.com/vikt/dukan-dieten/6467785

  Dukan är namnet på den franska läkaren som skapade dieten för ca 30 år sedan. Det finns idag två varianter den gamla "tuffare" varianten och en som Dukan kallar trappan. 
  Jag har kört LCHF ett antal år tidigare så detta blir lite av en tvärvändning. Men kanske jag behöver chocka kroppen?

 • 31 jan 2021 08:17
  paloma

  Så jobbigt med din mamma och att ni inte hann träffas, men det förra året har verkligen varit en prövning för alla.

  Lycka till med din omstart👍🙂

 • 31 jan 2021 08:37

  Tack paloma 🙏

Logga in för att skriva en kommentar.