icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Försöker hitta balansen när det gäller sömnen, kosten och träningen.
17 juni 2016 07:05
1

Blöt katt

Ibland behöver jag inte titta ut för att se viket väder det är, det kan min ena katt hjälpa mig med, även om jag inte är intresserad. Idag var en sådan natt då jag fick veta att det är blött ute. Ungefär vid 3 tiden kommer Tazzen in och jamar. Jag hör skillnad på om det är ett jamande för att han har ett byte med sig eller inte. Ibland kan bytena vara levande och då kan det behövas en insats för att slippa något som springer i sängen. Tack och lov var det inte det denna gång. Istället var det en dygnsur katt som kom in. Alla våra katter har lång päls men speciellt Tazzen räds inte vatten och håller sig inte undan när det regnar. Han till och med gillar att vara med pojkarna när de har vattenkrig.
Däremot när han kommer in igen märker han plötsligt att han är blöt och då måste han få tröst av matte. Helst ska han då lägga sig på mitt bröst. Det är vanligtvis jättemysigt när han ligger på bröstet och purrar men när pälsen är dygnsur eller har snö/is på sig är det inte lika kul. Men jag kan ändå inte bli arg på Tazzen, han vill ju bara ha mys. Efter att han hade torkat så lyckades jag somna om så småningom. 

Fredag igen, snart är det midsommar och även dags för tidig semester. På jobbet är det hysteriskt mycket att göra innan semestern just för att jag tar den tidigt. Vi får hoppas att jag kan få det lugnare när jag är tillbaka och alla andra är lediga. Fast då ska jag ju ta hand om de andras ärenden. Vi har en del att hantera för sådant som händer i resten av världen och eftersom de inte semesterstänger lär jag ändå få att göra...

Dags att äta frukost, ha ett bra avslut på veckan.

Gillar

Kommentarer

 • 17 jun 2016 07:17
  Bella50

  Katter är världens mysigaste djur. Vår Zita stannar på dörrmattan och väntar på handduken när hon är blöt. Precis som hon vet att hon inte bör gå längre.

  Om hon ändå skulle gå mot köket kommer hon tillbaka om jag säger till och hon ser mig stå vid dörren med min handduk...utan henne.

  Hon är som en " hund"...😬

   

Logga in för att skriva en kommentar.