icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Försöker hitta balansen när det gäller sömnen, kosten och träningen.
29 augusti 2018 19:36
22

Blev rånad på väg hem från jobbet

Det här blir lite att mentalt bearbeta vad jag nyss var med om. På vägen hem från tunnelbanan så går jag över en gångbro. Jag kände på något sätt att det inte kändes rätt när killen bakom mig inte passerade. För säkerthets skull drog jag handväskan närmare mig. Jag var dock inte beredd på vad som hände sedan, han var ute efter min guldkedja. Han tog tag i den men jag ville inte gr bort den så lätt så jag skrek hjälp så högt jag kunde. Hoppades kanske att någon annan skulle se det och han skulle försvinna. Men det gjorde han inte. Istället tog han ett hårt grepp om mitt hår och tvingade mig omkull på marken, Då lyckades han till slut rycka loss kedjan. Min fina kedja som jag fick av familjen när jag fyllde 50.

Jag ringde 112 och under tiden som jag pratade med polisen kom en kille som bodde i huset mitt emot och berättade att han hade sett allt. Dessutom kände han igen rånaren från ett annat tillfälle då han han hade mött honom vid t-banan på väg till sin lägenhet.

Än så länge känns det ok förutom att jag är öm i hårbotten då han lyckades dra bort en del hår. Lite skrapsår här och där. Däremot får vi se hur det påverkar mig framöver när jag ska ta mig till och från jobbet och måste promenera vissa sträckor. Idag fick jag i alla fall skjuts av polisbilen hem.

 

Kommentarer

 • 29 aug 2018 19:51

  Usch då, hoppas att det inte kommer att påverka dig för mycket. 

 • 29 aug 2018 19:53
  seglar67

  Fy vilken hemsk upplevelse! Tänker på dig. Du var modig som skrek!crying Hade du kedjan om halsen ellef handleden?

  Senast uppdaterad 29 aug 2018 19:57

 • 29 aug 2018 19:59
  Mabban

  Usch och fy!! Det här jag alltid varit rädd för, så under sommarperioden, så byter jag till ett pärlhalsband.

  Hoppas det reder sig både mentalt och fysiskt för dejheart

   

 • 29 aug 2018 20:06

  Tack alla heart. Just nu har jag bar yngsta sonen hemma och han vill jag inte lägga på för mycket då han själv blev rånad vid 11 års ålder.

  Medlem16, än så länge går jag nog på adrenalinet. Vi får se längre fram om det kommer att påverka.

  Seglar67, det var en Bismarcklänk som jag hade om halsen. Han fick dra en del för att den skulle gå isär. 

  Mabban, ja nu kanske det får bli ett enklare smycke.

 • 29 aug 2018 20:32

  Fy vad hemskt - vet tyvärr percis själv hur det känns.

  Förbered dig på att när adrenalinet släpper kommer chocken och alla " tänk om "

  Massor av kramar till dig heart

 • 29 aug 2018 20:37

  Tack 8 veckor, jag förstår vad du menar. Det kommer säkert tyvärr att påverka mig framöver när det gäller hur jag förflyttar mig.

 • 29 aug 2018 21:50

  Men vad fruktansvärt! Stackars dig, vilken hemsk upplevelse! Det är ju för jäkligt att man ska bli överfallen och rånad på väg hem. Hoppas de får fast honom! Kram

 • 29 aug 2018 21:52
  Monqi

  Tänker på dig hoppas det inte kommer nån efterverkan, stor varm kram ❤❤❤

 • 29 aug 2018 22:16
  paloma

  Usch vad obehagligt, att man brukar våld för ett halsband.

  Hoppas du inte mår för dåligt, även om det säkert kommer att bli jobbigt när du ska gå där igen.

  Kram❤

 • 29 aug 2018 22:35

  Fruktansvärt och vad hemskt att vara med om detta!  Kanske bra att försöka få någon hjälp att prata med någon och bearbeta det hela.  Varm kram och hoppas du kan få känna dig lugn trots allt. 

 • 30 aug 2018 06:05

  Tack alla för ert stöd. Det är skönt att ni alla finns här.. Jag behövde verkligen skriva av mig igår då halva familjen inte var hemma. Bara yngsta sonen som blev rånad på sin mobil när han var 11 på väg hem från skolan. Hos honom  ville jag inte riva upp för mycket minnen igen.

  Det är fortfarande hyfsat även om skalpen fortfarande ömmar. Tur att jag har så tjockt hår och mycket. Det syns nog inte att en del föll bort.

  Man kan efter en sådan händelse få kontakt med Brottsofferjouren, och jag sade till polisen att det var ok att sätta upp mig. Det finns annat professionellt stöd via jobbet om jag känner att det behövs. 

  Tyvärr är denna typ av brott inte ovanlig häromkring då det finns flera kriminella gäng. Vi får hoppas att de kan hitta killen för han kommer säkert att råna fler.

 • 30 aug 2018 07:38
  Lovis

  Fy vilken hemsk upplevelse! Hoppas du får gå till och från T-banan i fred i fortsättningen. Jag hade nog känt mig väldigt rädd och otrygg efter en sådan händelse, tur att jag bor på vischan. Ta hand om dig på bästa sätt nu och kram heart

 • 30 aug 2018 08:00

  Lovis ❤️

 • 30 aug 2018 09:02
  gittan52

  Usch så otäckt! Så småningom dyker förmodligen tankarna upp över vad som kunde ha hänt om han börjat sparka dig eller tagit fram något vapen.
   

 • 30 aug 2018 09:31

  Ta hand om dig! heart

Logga in för att skriva en kommentar.