icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Försöker hitta balansen när det gäller sömnen, kosten och träningen.
18 januari 2013 11:25
1

Att kunna känna mättnad

Nu har jag kört LCHF i drygt ett år. Tanken med LCHF är bland annat att man tack vare högre andel fett ska kunna mättnad och slippa gå hungrig. Dock har jag förstått att jag tillhör de som har rubbade mättnadssignaler. När jag äter en måltid har jag svårt att känna mig mätt och nöjd. Detta gjorde att jag första halvåret med LCHF gick upp i vikt, jag åt "tillåtna" saker men säkert alldeles för mycket. För att få koll på detta så körde jag ca 6 månader då jag noterade allt jag åt. Det gjorde att vikten stod relativt still. Sedan nyår verkar det dock som jag har lyckats vända trenden för det verkar som om kurvan nu lutar lite svagt neråt igen. Jag slutade då att notera allt jag åt och försöker att äta mer avslappnat. Sakta men säkert hoppas jag på att jag har lärt mig hur jag kan äta och vilka avsteg jag kan ta ibland. Min man har börjat mer och mer att äta enligt LCHF. Det började med att han upptäckte att om han bytte ut sina frukost- flingor med müsli mot äggröra och bacon så blev hans mage mycket bättre samt att han inte blev våldsamt hungrig till lunch. Han har aldrig behövt tänka på vikten utan har alltid varit mycket smal trots allt han har ätit. Han har inga problem att känna mättnad så även om han kan äta en hel del så har jag märkt att han oftast nöjer sig med mindre portioner än vad jag får i mig. Dessutom har han alltid ätit långsamt. En liten "gubbmage" har dock dykt upp på senare år. Bara efter en kort period av att undvika en hel del av de kolhydrater han brukar sätta i sig har gjort att magen har blivit bättre, "gubbmagen" krympt och han tycker att till och med hans reumatiska besvär har minskat. Trevligt när någon mer i familjen kan äta av samma mat. Barnen kommer nog att ta längre tid för de vägrar att äta broccoli, blomkål och annat som skulle vara lämpligare ersättning till pommes, ris och pasta. Ett första steg blir istället att inte köpa hem snacks, läsk och godis. Ett steg i taget...

Kommentarer

  • 18 jan 2013 11:54
    aregnisw
    Jag har nog samma problem som dig du, känner också att jag äter och har ätit så slaviskt efter Lchf, har på sista tiden ätit mycket mera förbjudet, det har väl berott på lite annat med men nu måste även jag börja tänka på att jag inte ska köpa hem sånt som jag gärna stoppar i mig som tröst på kvällarna speciellt då man varit och tränat då tror man helt plötsligt man ska kunna unna sig lite mera men så är ju inte fallet. Låter ju bra att du har din man som även han äter Lchf nu då känns ju allt mycket lättare. Peppkram till dig vi höres du

Logga in för att skriva en kommentar.