icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Försöker hitta balansen när det gäller sömnen, kosten och träningen.
8 februari 2019 06:37
5

Att hitta sitt

Den ena sonen frågade häromdagen vilken diet jag kör just nu. Mina barn har under hela sin uppväxt fått vara med om att jag har testat det ena och det andra för att gå ner i vikt. Naturligtvis har detta då också "drabbat" dem när det gäller val av middagsmat. Det har varit viktväktarsåser med knappt någon fett, LCHF med massor av fett, paleo med massa kokosmjölk mm. Mitt svar denna gång är att jag nog inte följer något som skulle kallas diet. Jag äter fortfarande inte vitt bröd, pasta eller potatis. Undviker fortfarande bakverk och godis. LCHF-tänket finns väl kvar lite grann men jag tillåter mig ris, havregryn, frukt och knäckebröd, och det är inte direkt LCHF. Jag använder numera sällan grädde eller ost.

Resultatet av denna icke-diet är att jag har börjat långsamt gå ner i vikt så nu hoppas jag att jag har hittat rätt. Visst tappar jag kontrollen ibland och börjar småäta men där hoppas jag också att jag har hittat ett sätt att få mig snabbt på banan igen, smoothiedag. Tiden får visa om detta stämmer. 

 

 

Kommentarer

 • 8 feb 2019 06:45
  Bella50

  Ha,ha...du beskriver nog mångas väg till varaktig viktnedgång. 

  Den resan verkar aldrig ta slut i denna överflödets sockrade värld.

  Att ständigt vara på G mot överflödet...är nog det som är rätt iaf.

  Lycka till i letandet ✌️

 • 8 feb 2019 07:01
  paloma

  Mina barn är också uppväxta med att jag gick på olika dieter, men dom har alltid ätit vanlig mat. Jag lagade alltid en smalare variant till mig som såg ut som deras.

  Det var när jag började äta samma mat som resten av familjen fast i mindre mängd, som jag till slut gick ner i vikt och har klarat av att hålla mig kvar runt målvikt i snart 5 år.

  Nu när barnen har flyttat hemifrån är det mycket lättare att laga mat som passar mig, det är helgerna som kan ställa till det😉

  Vad skönt att du verkar ha hittat en metod som ger resultat👍🙂

 • 8 feb 2019 08:06

  Du har hittat din balans i livet och den kommer att ge resultat! God fortsättning!👍

 • 8 feb 2019 15:43

  Vet inte hur gammal din son är men själv har jag tonårsdotter och tänker ofta på att försöka förmedla sunda värderingar till henne. Äta lagom så jag håller en hälsosam vikt, men inte överföra någon fixering. Vi har alltid hushållsvågen framme på köksbänken eftersom jag oftast väger allt jag äter. Dottern använder också den ibland, hon har inga överviktsproblem men vill inte gå upp i vikt vilket hon har gjort någon gång tidigare. Det är väl få förunnat att äta vad som helst och hålla sin vikt, de flesta av oss måste tänka oss för och hitta bra strategier.

 • 8 feb 2019 16:16

  Tack Bella, mina söner gav mig en gång ett underlägg där det stod. "My god, mum is on a diet again !!" Säger ett och annat om alla mina försök.

  Paloma, det har ju oftast varit så att det har blivit mer än en rätt när vi har middag just för att de ska få kunna äta "normalt". Pizza och hamburagre har de ändå haft tillgång till. Dock har nog de fått kanske testa fler varianter av rätter än vissa andra. Oftast har vi på senare tid haft mer fokus på rena råvaror så det har blivit mindre med halvfabrikat.

  Tita, jag hoppas det. Ibland känns det som man är framme för att i nästa stund tippa över åt något håll. MEn jag lär mig nytt hela tiden.

  Medlem16, sonen är 23 år. Hemma är det bara jag som har problem med vikten. Sönerna (19 & 23 år) verkar än så länge brås på sin pappa som säkert kan använda samma jeans idag som när han var 25.
   

Logga in för att skriva en kommentar.