icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Försöker hitta balansen när det gäller sömnen, kosten och träningen.
21 december 2015 20:33
3

Akupunktur och kinesisk massage

Idag testade jag akupunktur för första gången. Jag skulle ha akupunktur när min yngsta son föddes men han hade så bråttom ut att jag tror barnmorskan aldrig hann sätta i några nålar. Den akupunktur jag tog idag ingick i ett paket tillsammans med massage för att få lite mer kraft i höstmörkret (pga sen bokning blev istället vintermörkret).
Än så länge har jag inte känt av någon extra kraft men jag kan lova att jag blev rejält avslappnad. Så avslappnad att jag nästan svimmade när jag skulle sätta mig upp. Jag har råkat ut för liknande tidigare när jag legat länge i massagebänken. Idag var det totalt 70 minuters behandling, inte konstigt att jag blev snurrig. Vi får se om det här ger någon effekt kommande dagar, men det var skönt att "tvingas" slappna av ett tag så här dagarna innan jul. Trots yrseln kommer jag nog prova igen. Kanske har de ett paket för vårtrötthet?

Idag är det den kortaste dagen och nu vänder det och blir ljusare igen. Jippi!!

 

Gillar

Kommentarer

 • 22 dec 2015 06:35
  FrkM

  Man ska alltid vara försiktig vid uppresande efter massage. Det sätter liksom igång hela kroppen och har man tendens till lågt blodtryck kan det snurra rejält. Viktigt att dricka vatten också.

  För några år sedan gick jag på en serie såna behandlingar som jag förmodar du varit på. Dessvärre stängde det stället igen. Var det bra så du kan rekommendera stället?

  FrkM
  http://padetrettio.blogg.se

 • 22 dec 2015 06:56

  FrkM, jag tog god tid på mig innan jag reste mig upp. Det var bara det att det höll i sig så länge efteråt, speciellt om jag gjorde vissa huvudrörelser, Jag satt kvar ett tag och drack vatten innan jag lämnade stället för att känna efter att jag vågade mig på att ut och gå.

  Stället jag gick till heter Norden KinaMedicin. Det var första gången jag själv tog någon behandling men jag har haft både mina barn på behandling hos Dr Xiaoda. Min äldsta gick för behandling för ont i fötterna som läkarna inte kunde lösa (idag kan han springa), den yngsta för ständigt återkommande huvudvärk och magont.
   

 • 22 dec 2015 07:21
  aregnisw

  Härligt att veta att det vänder nu du det känns skönt.

  Akupunktur fick jag en gång och gör aldrig om det jag fick en panikattack så det var inget för mig. Aktar mig för allt sånt jag inte tror är bra det enda jag verkligen tyckte var skönt var när jag var hos naprapaten. Men han var ju så vacker o titta på så det kanske var därför du wink

Logga in för att skriva en kommentar.