icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Försöker hitta balansen när det gäller sömnen, kosten och träningen.
2 februari 2018 07:50
9

Åt rätt håll

Nu har jag testat med potatismjöl i kefir sedan i tisdags. Dagens vägning visade en nedgång på 0,7kg, så jag kommer att fortsätta med den udda "drinken" morgon och kväll. Jag har lyckats klara mig dessa dagar från att småäta nötter och choklad, mina triggers Nu kommer helgen med utmaningar, vi ska ha fest här hemma, så då får jag verkligen testa hur det blir med sötsuget. 

Kommentarer

 • 2 feb 2018 07:56

  Vet inte om det hjälper dig men när jag vill vara strikt och ändå unna mig lite vin så dricker jag vatten till maten och väntar med vinet till efter maten. Det blir lättare att sippa på vinet för den goda smakens skull och inte skölja ner maten med vin. Då tenderar det att gå åt mer vin. Min akilleshäl är egentligen inte vinet i sig utan att när jag dricker flera glas vin så triggas mitt sockersug igång. Men om jag gör så här så går det bättre.

  Ha en kul fest!

 • 2 feb 2018 08:10

  Annenmat, tack för tipset men vinet är inget problem då jag sällan dricker det och detta trots att jag är gift med en vinexpert smiley. Jag blir snabbt lätt illamående av vinet och det förstör ju behållningen av en fin middag. Fördelen är att det finns alltid någon som kan köra hem från festerna.

  Mitt problem är ofta tilltugget som vi brukar ha. Jag måste lära mig att inte ta av nötblandningarna. Och även tårtan får jag se upp med... 

 • 2 feb 2018 08:56
  paloma

  Grattis!

  Bara att dricka lite extra vatten innan och efter maten gör att jag inte orkar äta lika mycket. Fungerar det med potatismjöl i vatten så är det bara att fortsätta👍

  Ha en trevlig helg☺

 • 2 feb 2018 09:02

  Tack Paloma. Min strategi i morgon blir att hålla mig så sysselsatt som möjligt. Jag kommer att ta hand om markservicen så då ska jag förhoppningsvis inte kunna äta så mycket eftersom jag mest kommer att vara i köket.  Och så får jag se till att låta bli om det blir några rester.

 • 2 feb 2018 10:36
  aregnisw

  Det låter intressant med Kefir o potatismjöl jag köpte kefir o åt i morse men då mest för att min mage är i olag. Hur gör du den drinken? Kan den även bota min mage tro....

  Jag tror nog du fixar det och skulle det inte gå så har du ju ändå försökt. Man ska ju ha roligt också. Lyck till nu på festen. smiley

 • 2 feb 2018 11:14

  aregnisw, det gäller att börja försiktigt med potatismjölet. Jag tar 1 tsk och rör ut ordentligt i Kefiren. De säger att man kan öka till 1-2 msk när man känner att allt känns bra. Jag som vanligtvis inte har problem med magen kunde märka lite oro de första dagarna innan jag hade vant mig.

  LCHFingejören som verkar ha drabbats av IBS beskriver bra om hennes erfarenheter och vad man behöver tänka på när det gäller resistens stärkelse http://lchfingenjoren.se/2017/july/5-dagars-recension-pa-resistent-starkelse.html

 • 2 feb 2018 14:01
  aregnisw

  Tack för länken LUAL men törs jag börja med den när min mage är så pass orolig jag vill ju inte behöva springa mer på toa än jag redan gör vad tror du det kanske inte är farligt att prova väl ?

 • 2 feb 2018 15:08

  Kanske du kan börja med ännu mindre, typ 1/2 tsk första gången? Eller vänta tills du mår bättre. Har du provat att ta probiotikakapslar någon gång? 

  Senast uppdaterad 2 feb 2018 19:32

 • 2 feb 2018 19:06
  aregnisw

  Har varit och köpt Probimage idag på e m men tog även lite kefir med 1 tsk potatismjöl har inte känt något än och nu är klockan rätt mycket så vi får se vad det kan ge tack i alla fall för dina svar LUAL. 

Logga in för att skriva en kommentar.